Rytíři zahajují přípravu. Opět pod dohledem "Mikiho" Obrtela

"Neoblíbenou" suchou, neboli letní, přípravu zítra zahájí extraligoví Rytíři. Čeká je jako obvykle intenzivní nabírání fyzičky pod dohledem kondičního trenéra Michaela Obrtela (26). 

Ten v kladenském klubu zahajuje třetí sezonu. Už ve své první v roli kondičního kouče, kdy ho k Rytířům přivedl trenér Miloslav Hořava, připravil mužstvo natolik kvalitně, že vydrželo v baráži bojovat o postup do poslední minuty na vysoké úrovni. V té uplynulé už slavili i jeho podílem postup. Ovšem extraligová zátěž je pro většinu hráčů  Kladna neznámou. 

"Kondiční příprava se bude lišit v detailech. Svoji filozofii přípravy v zásadě jenom kvůli tomu, že nás čeká extraliga, měnit nechci," usmívá se "Miki" Obrtel a dodává, že pro někoho může být novinkou spolupráce se sportovním lékařstvím: "Dostaneme se díky tomu k pomůckám, které individuálně velmi hráčům pomáhají." Suchá příprava skončí zhruba v úvodu července, poté dostanou hokejisté tradičně dvacet dnů volna s individuálním plánem trénování. Na ledě by se měli objevit koncem července. 

Zítřejší trénink by měli zahájit rytíři, kteří v play off či v baráži neměli takové penzum zápasové zátěže včetně juniorů. Zbytek týmu se připojí do týdne. V týmu v současnosti jsou tito hráč: Martin Kehar, Matyáš Zelingr, Daniel Kružík, Václav Veber, Ladislav Romančík, Josef Zajíc, Jakub Strnad, Tomáš Redlich, Ladislav Zikmund, Patrik Machač, Jakub Hajný, Štěpán Bláha a Šimon Jelínek.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí