"Neoblíbenou" suchou, neboli letní, přípravu zítra zahájí extraligoví Rytíři. Čeká je jako obvykle intenzivní nabírání fyzičky pod dohledem kondičního trenéra Michaela Obrtela (26). 

Ten v kladenském klubu zahajuje třetí sezonu. Už ve své první v roli kondičního kouče, kdy ho k Rytířům přivedl trenér Miloslav Hořava, připravil mužstvo natolik kvalitně, že vydrželo v baráži bojovat o postup do poslední minuty na vysoké úrovni. V té uplynulé už slavili i jeho podílem postup. Ovšem extraligová zátěž je pro většinu hráčů  Kladna neznámou. 

"Kondiční příprava se bude lišit v detailech. Svoji filozofii přípravy v zásadě jenom kvůli tomu, že nás čeká extraliga, měnit nechci," usmívá se "Miki" Obrtel a dodává, že pro někoho může být novinkou spolupráce se sportovním lékařstvím: "Dostaneme se díky tomu k pomůckám, které individuálně velmi hráčům pomáhají." Suchá příprava skončí zhruba v úvodu července, poté dostanou hokejisté tradičně dvacet dnů volna s individuálním plánem trénování. Na ledě by se měli objevit koncem července. 

Zítřejší trénink by měli zahájit rytíři, kteří v play off či v baráži neměli takové penzum zápasové zátěže včetně juniorů. Zbytek týmu se připojí do týdne. V týmu v současnosti jsou tito hráč: Martin Kehar, Matyáš Zelingr, Daniel Kružík, Václav Veber, Ladislav Romančík, Josef Zajíc, Jakub Strnad, Tomáš Redlich, Ladislav Zikmund, Patrik Machač, Jakub Hajný, Štěpán Bláha a Šimon Jelínek.

-red-