Parta kolem Procházky ovládla Jarní ligu

Po ledové hokejové sezoně přišel čtvrtým rokem ke slovu hokejový projekt jménem Spring League, v češtině Jarní liga. V ročníku 2005 ji ovládl tým Stars vedený kladenským koučem Petrem Procházkou. 

Tato dlouhodobá soutěž se hraje v Praze pravidelně od května do června. Hráči v ní sehrají spousty zápasů proti kvalitním soupeřům. Poznají nové kamarády, nové prostředí, zábavu i konkurenci, která jim pomůže k lepším výkonům. Vše je práce organizátorů Jana Kotěšovského a bývalého zkušeného brankáře Vladimíra Hudáčka. Turnaje se týkají ročníků  2005, 06 a 07. 

"V lize jsme odehráli devět kvalitních utkání. Skoro každé se rozhodovalo v posledních minutách, což je velkým přínosem pro kluky, kteří absolvovali tato těžká utkání," uvedl pro Vaše Kladno trenér Petr Procházka a zároveň manažer výběru 2005/06. Na turnaji vedl tým Stars 2005. Ten stavěl na hráčské ose z Kladna, Chomutova a Liberce. Doplnil ho o hokejisty ze Švýcarska či Německa. Stars pouze jednou poznali hořkost porážky, ale nejdůležitější duel, s Rangers, zvládli a na krk jim pořadatelé pověsili zlaté medaile.  

"Co rozhodlo o našem prvenství? Byli jsme velice silní jak v individualitách, tak v týmovosti. Kluci makali jeden pro druhého. Žádné individuální statistiky je nezajímaly. Šli jen za společným úspěchem. Jsem na ně velmi hrdý. Věřím, že se tihle kluci v hokeji prosadí. Vždyť mnozí hráči z Jarní ligy v současné době patří v dorosteneckých týmech k lídrům a dostali se také do mládežnické reprezentace," dodává Procházka.

Družstvo Stars ročníku 2006 nyní čeká závěrečné kolo soutěže a play off. Procházkovci zatím drží první místo. Příští týden se rozhodne o celkovém vítězi. 

-red- 

starstrener

Trenér Procházka má se Stars našlápnuto k double


Počasí Kladno

Předpověď počasí