Rytíři udolali v přestřelce Slavii

Hokejisté Kladna přivítali doma ve druhém přípravném utkání hráče pražské Slavie a po boji je porazili 6:4 (1:0, 3:3, 2:1).

Když ve 30. minutě zvýšil Kalaj na 3:0 pro Rytíře, asi si většina diváků myslela, že je hotovo. Domácí se totiž od začátku valili na branku hostů a výsledkem byl celkem pohodový tříbrankový náskok. Jenže Pražané v 36. minutě v přesilovce snížili, a i když Bláha vzápětí navýšil náskok Kladna opět na tři branky, domácí hokejisté již na ledě nepůsobili tak suverénním dojmem. Hra se navíc v závěru druhé třetiny přitvrdila, a to zřejmě více svědčilo hostům, kteří dvěma slepenými góly snížili náskok soupeře.
V závěrečné periodě Slavie pokračovala ve střelbě ostrými a ve 45. minutě už byl stav srovnaný na 4:4. Naštěstí Kladno dnes držel Bláha a svým třetím gólem v utkání vrátil vedení do domácích řad a jejich výhru při power play hostů zpečetil Hajný.

Příští zápas sehrají rytíři znovu doma, a to 6. 8. proti Litvínovu (17.30). 

Branky a nahrávky: 16. Kružík (Veber), 23. Bláha (Hajný), 30. Kalaj (Bernat), 37. Bláha (Kalaj), 47. Bláha, 60. Hajný – 36. Ryzák (Barák), 39. Martínek, 40. Šmerha, 45. Šagát

Diváků: 1526

Rytíři Kladno: Brízgala (Jiroušek) – Kehar, Veber, Zajíc, Zelingr, Zich, Müller, Ticháček – Redlich, Réway, Jágr – Bernat, Machač, Kružík – Š. Bláha, Kalaj, Hajný – O. Bláha, Filip, M. Bláha.

HC Slavia Praha: Šofr (Michajlov) – Hořava, Valík, Barák, Ryzák, Hejda, Saňa, Steinocher – Brož, Šagát, Sladkovský – Šmerha, Všetečka, Šťastný – Svoboda, Hučko, Hovsepyan – Keszi, Šteiner, Martínek – Heldák

-mad-

klhorava

Petr Hořava odešel z Kladna do Slavie 

klmaser

Masér Malý se celý zápas staral o Jágrovy nohy

klreway

Réway hrál v lajně s Jágrem. Makali oba naplno. Věkový rozdíl? Jako otec se synem...


Počasí Kladno

Předpověď počasí