V "pézetce" jsou s výběrem spokojeni

Kladenský hokejový klub PZ uspořádal o víkendu první Try Out v dějinách klubu. Česky by se akce dala nazvat Výběrový kemp pro uchazeče o registraci v extraligovém týmu dorostu "pézetky".

"Pézetka" dostala letos po sezoně nečekanou nabídku posunout se v dorostenecké kategorii do nejvyšší soutěže a klub ji přijal. Ovšem znamenalo to rozšířit kádr o další hráče, kteří by nejvyšší soutěž mohli bez problémů zvládnout. Proto víkendový Try Out. 

Sobotu i neděli na kladenském zimním stadionu absolvovalo čtrnáct hráčů do pole a čtyři gólmani. Dorostenci se do Kladna sjeli z celé republiky. Nejdále z Frýdku Místku. Klub všem zajistil ubytování i stravování v nedalekém Sporthotelu Sletiště. Na ledě strávili adepti na extraligu celkem téměř tři hodiny a k tomu desítky minut na rozcvičce s legendou českého hokeje Martinem Procházkou. V závěrečném shrnutí víkendu pozval klub na další tréninky osm hokejistů, z toho jednoho brankáře a čtyři obránce. 

"Rádi bychom ještě přivítali větší počet útočníků. Try Out se podle našeho mínění povedl a pokud se v extralize udržíme, chceme akci příští rok zopakovat. Letos přijelo poměrně dost hráčů z nižší soutěže a bylo na nich znát, že jim zatím dělá problém vyšší tempo hry. Ale to se srovná," říká s úsměvem kouč dorostu Pavel Křepelka. 

-red-

pzdorost

Dorost PZ vedou zleva Procházka, Křepelka a Kučera

pzrady

Rady olympijského vítěze mají cenu zlata

pzrozcviku

Rozcvičku vedl Martin Procházka


Počasí Kladno

Předpověď počasí