Rytíři s Litvínovem prohráli podruhé

Ve druhém domácím utkání v přípravě na extraligu Rytíři Kladno podlehli Litvínovu 2:5 (1:1, 0:3, 1:1). 

Střet dvou velkých talentů českého a slovenského hokeje se dnes nekonal. Hosté totiž přijeli bez svého nejlepšího hráče, juniora Myšáka, který si plní reprezentační povinnosti na Hlinka Gretzky Cupu. Zato za domácí znovu hrál talentovaný Slovák Martin Réway, který mezi rytíři bojuje o smlouvu. Tentokrát nevyjel do utkání s Jágrem v lajně, nicméně podle nedávného vyjádření trenéra Davida Čermáka s ním kladenský klub do extraligy počítá. 

V lajně s majitelem Rytířů se na centru objevuje Stach, a tak také by kladenský první útok měl v extralize fungovat. Zikmund na jednom a Jágr na druhém křídle v útoku působili společně v baráži, kde s nimi nastupoval Plekanec. Zikmundova role byla ve sbírání puků, které hvězdná dvojice neumístila mezi tři tyče soupeřovy branky. Stejnou nebo hodně podobnou roli by jeden z nejlepších střelců WSM ligy mohl plnit i v extralize. Do dnešního utkání naskočili v obranné dvojici "věže" Austin s Lakosem, v útoku si premiéru odbyl Melka, v bráně Cikánek. 

Skóre zápasu otevřel O´Donnell a proti Severočechům si připsal druhý přesný zásah v řadě. Vyznavači kurzových sázek jistě zpozorněli. V extralize by to mohl být zajímavý tip... Litvínovští o pět minut později srovnali v přesilové hře. Odborníci tvrdí, že právě "chemici" je v extralize budou mít vzhledem ke složení přesilovkové formace smrtelné. Do konce třetiny fanoušci viděli v podstatě jen nepřesné střely Jágra, Zajíce, Melky či dvě vteřiny před sirénou O´Donnell. Puk z jeho hokejky jen zazvonil o tyč.

Druhé dějství patřilo takřka celé hostům. Ti dokázali rytíře často přečíslovat nebo jako v případě Petružálka s Hüblem se uvolňovat do samostatných úniků. Cikánek mnohdy ze svého repertoáru tahal až neuvěřitelné zákroky. Jestliže Zikmund vyloženou šanci promarnil, pak Litvínov se kromě tyčky radoval z gólu třikrát. 

V poslední třetině Jágr a po něm dvakrát Melka hned na začátku periody provětrali Honzíkovu výstroj. Skulinu v ní našel až Bláha. Pět minut před koncem spálil tutovku Hajný. O minutu později ujel v oslabení Hübl a stanovil konečnou podobu skóre.

Rytíři hrají další přípravný duel ve čtvrtek na ledě Plzně (17.30). 

Branky a nahrávky: 5. O'Donnell, 43. Š. Bláha (Kaut, Hajný) – 10. Hanzl (Doudera), 22. Baránek (Hübl, Lukeš), 36. Svoboda (Kubát, Petružálek), 37. Hübl, 57. Hübl (Lukeš)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Lakos, Zajíc, Zelingr, Müller, Smetana – Jágr, Stach, Zikmund – Melka, Réway, O'Donnell – Jelínek, Kalaj, Strnad – Hajný, Kaut, Š. Bláha.

HC VERVA Litvínov: Honzík – Ščotka, Kubát, Baránek, Jánošík, Štich, Doudera, Šesták – Helt, Hübl, Lukeš – Hanzl, Mikúš, Kašpar – Petružálek, Gerhát, Svoboda – Jurčík, Zygmunt, Trávníček.  

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí