Rytíř Stach: Nepřeceňujme výsledky v přípravě

Patří k nejslibnějším oporám kladenských hokejových rytířů. Kladenský odchovanec David Stach (27) sehrál v přípravném období dosud dvě utkání a v obou tento talentovaný útočník musel skousnout porážku od Litvínova. Dnes odpoledne by se měl v Plzni (17.30) představit na ledě týmu, ze kterého do Kladna po minulé sezoně dorazil. 

Dají se oba, byť přípravné, duely s Litvínovem považovat za křest rytířů extraligou?
Extraliga to byla. Škoda jen, že se na rozdíl od soupeře hrozně nadřeme na góly. Ale na extraligový hokej si zvykneme, to bude v pohodě (usmívá se). I přípravné zápasy s extraligou jsou úplně o něčem jiném než první liga. Podle mého názoru máme dobrý tým. 

Hrál jste v lajně se Zikmundem a Jágrem. Nezdálo se, že byste se nadřeli, hráli jste uvolněně, jen vám tam nic nespadlo...
Nešly nám přesilovky, což přímo v extralize jistě bude naše velká síla. Máme měsíc do začátku soutěže, takže je čas přesilovky natrénovat. Výsledky v přípravě bych nepřeceňoval. Jsou zavádějící. 

Dnes se představíte v Plzni. Na ledě týmu, který ze svého letitého působení velmi dobře znáte. Co vás tam čeká?
Bude to peklo (usmívá se). Plzeň vyznává útočný styl hokeje, plný bruslení, a k tomu má všechny pětky vyrovnané. Ale nejsou neomylní, mají nějakou fázi přípravy, takže nikde není psáno, že u nich nemůžeme uspět... Každopádně to je asi nejsilnější soupeř, proti kterému v přípravě nastoupíme. Plzeň patří mezi nejsilnější mužstva v extralize. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí