Rytíři prohráli další extraligový duel

Hokejoví rytíři také ve třetím přípravném duelu s extraligovým týmem inkasovali pět branek. Na ledě Plzně prohráli 2:5 (1:1, 1:3, 0:1).

V Plzni očekávání Jágra s explzeňským Stachem přilákalo do hlediště na přátelské utkání skvělou návštěvu. Ovšem Kladno nechalo své silné opory odpočívat a postavilo do prvního útoku ostřílená křídla s nadějným centrem. A sázka na mládí se málem vyplatila. Rytíři se totiž ujali vedení právě brankou Kalaje. Tomu stačilo naskočit z trestné lavice, vzít puk a k dalšímu už nikoho nepotřeboval... Domácí o něco později srovnali ve vlastním oslabení, což byla pro hosty druhá taková branka v řadě (předtím doma s Litvínovem, pozn. red.). 

Podobně kladenský tým doplácí na úvody třetin. Na začátku druhého dějství tentokrát dokonce inkasoval hned dvakrát. V necelé minutě se za obránce uvolnili Rob i Eberle. Rychlý kontr rovněž předvedl na druhé straně Kružík. Gólem dostal svůj tým zpátky do hry, ovšem ne na dlouho. Ještě před sirénou využili Plzeňští chybnou kladenskou rozehrávku a znovu vedli o dvě branky.

Vedení si i přes snahu rytířů vzít nedali. Snaha Kladna vyvolávala s blížícím se koncem duelu nervozitu v domácích řadách a trestné lavice se plnily borci vykázanými z ledu za hrubost. Když se sečetl počet hráčů do hry, byla z toho plzeňská přesilovka pět na tři. V ní pak Kladenští inkasovali popáté. 

Příští utkání hrají Rytíři s "Paterovou" Mladou Boleslaví v úterý před domácím publikem (17.30). 

Branky a nahrávky: 15. Straka (Eberle), 21. Rob (Čerešňák), 22. Eberle (Kodýtek, Straka), 40. Kantner (Přikryl), 58. Čerešňák (Rob) – 7. Kalaj, 27. Kružík (Bernát, Lakos).

HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavelka) – Pulpán (C), Čerešňák, Houdek, Kaňák (A), Budík, Malík – Mužík, Mertl (A), Rob – Kolda, Vlach, Eret – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour, Přikryl, Kantner.

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Lakos, Austin, Kehar, Veber, Smetana, Zelingr – Strnad (C), Kalaj, Redlich – O'Donnell, Zikmund, Melka – Š. Bláha, Kaut (A), Hajný – Bernat, Filip, Kružík.

Diváci: 3653.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí