Rytíř Réway: Když vidím Jágra, jak si přidává, musím taky...

Bojuje, maká, přidává si tréninky navíc. Velký slovenský hokejový talent, rodák z Prahy, Martin Réway (24), stále čeká na smlouvu s kladenskými Rytíři. 

Rytířům se zatím v přípravě nedaří podle představ mnohých fanoušků. Kde vidíte příčinu porážek v přípravných utkáních s extraligovými týmy?
Možná trénujeme víc než ostatní. Naše výkony se jistě budou ke konci přípravy stupňovat. Extraligové týmy nás vyloženě nepřehrávaly. Musíme se hlavně vyvarovat individuálních chyb. Ty nás v přípravě srážejí. 

V Kladně jste necelý měsíc. Jak se cítíte po hokejové stránce?
Nemám si nač stěžovat, kolem sebe mám skvělý servis. Rozumím si jak se spoluhráči, tak s trenéry. Už se těším na extraligu (usmívá se). Věřím, že si smlouvu s Kladnem vybojuji. 

Jaromír Jágr chválí, že si sám od sebe přidáváte tréninky, prý občas jdete spolu i na večerní trénink. Co vám dává trénování s takovou hokejovou ikonou?
Je to zážitek, ale taky se asi proto cítím tak unavený (směje se). Když vidím, že ve svém věku si jde večer přidat, tak co mám dělat já ve svém věku? Musím jít s ním... A baví mě to. Není to o náhodném setkání na ledě, domlouváme se dopředu. Řekl mi, že mu nezáleží, jak působím na ledě teď, ale chce, abych se připravoval maximálně a pak forma musí přijít. 

V utkání s Mladou Boleslaví jste byl v jiné pětce než Jágr. Nečekal jste, že s ním budete hrát pokaždé v lajně? 
Respektuji, že těch možností v týmu je víc. Šikovný centr je taky Áda Stach, takže počítám s tím, že se složení první lajny bude odvíjet podle toho, jak to bude pro mužstvo nejlepší. Důležité je, abychom dobře nacvičili přesilovky. 

Zmínil jste, že v Kladně máte skvělý servis. Už bydlíte?
Ještě ne, ale do konce tohoto týdne bych už bydlet měl. Přeci jen tři týdny na hotelovém pokoji nejsou ideální.

Před námi jste dával interview slovenským televizím ve slovenštině, s námi jste okamžitě přešel do skvělé plynulé češtiny. V jakém z těch dvou jazyků se vám zdají sny?
(zamyšleně) Vůbec nevím, nad tím jsem nepřemýšlel. Neuvědomuji si to. 

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí