Kladenští hokejisté se na turnaji čtyř týmů v Itálii střetli o postup do finále s domácím Bolzanem. Italský tým zvítězil 7:3 (0:1, 2:1, 5:1).

Jaromír Jágr se s hokejkou v ruce a s bruslemi na nohou vrátil do Bolzana po čtvrtstoletí. V roce 1994, kdy v NHL vládla výluka, si z Kladna právě do Bolzana k několika zápasům odskočil. 

Skóre utkání otevřel v přesilové hře Machač a Kladno dokázalo udržet soupeře na distanc od své brány. Domácí "Lišky" se ve druhé periodě dostali dvakrát po vyšachování kladenské obrany poměrně snadno do vedení. Ale do poslední třetiny s ním nešli. Vyrovnat stačil Redlich, který prostřelil gólmana z kruhu.  

V závěrečném dějství se rytíři složili. V rychlém sledu pětkrát inkasovali. Před závěrečnou sirénou stačil zkorigovat stav svou druhou brankou Machač. V sobotu odpoledne (16.00) se Kladno střetne o třetí místo s vítězem duelu Norimberk vs. Stavanger.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Lakos, Austin, Kehar, Nash, Smetana, Romančík, Zelingr – Zikmund, Stach, Jágr – Strnad, Machač, Redlich – Š. Bláha, Kaut, Hajný – Jelínek,  Melka, Kružík. 

Jan Murárik