Extraliga je tu! Proti Kladnu nastoupí Kladeňáci

Po šesti letech vyjedou zítra hokejoví Rytíři opět na extraligový led. Na něm se střetnou také s odchovanci kladenského hokeje či s bývalými hráči Kladna. Některé z nich vám připomeneme. 

Začněme hledat hned u pátečního soupeře. Třinečtí Oceláři mají ve svých řadách trenéra gólmanů Jaroslava Kameše, stříbrného extraligistu v barvách Kladna z roku 1994. Z aktivních hráčů tmelí zadní řady Třince obránce Milan Doudera. Ten ještě zažil poslední extraligovou sezonu Rytířů pod trenérem Zdeňkem Vojtou. 

Ve druhém kole přivítá Kladno doma hradecký Mountfield. S ním se na kladenském ledě představí útočníci Radek Smoleňák a snad i  Adam Kubík. Třetí kolo rytíři hrají v Karlových Varech. Tam na ně budou čekat útočníci Václav Skuhravý s Tomášem Knotkem. Čtvrtým, pátým, šestým a sedmým soupeřem nováčka soutěže jsou Vítkovice, Zlín, Olomouc a Liberec. V nich známé kladenské tváře nenajdete, zvláště poté, co Bílí Tygři pustili do Kladna útočníka Valského. Osmé kolo pro kladenské hokejisty znamená výjezd do Pardubic. V jejich řadách vyjede do boje o body útočník Martin Látal, který se pyšní posledním kladenským juniorským titulem, a s ním i Marek Hovorka či Denis Kindl, jež oblékli dresy rytířů v jejich raných dobách. 

V devátém kole se svému "rodnému" klubu pokusí v barvách Plzně vsítit branku útočník Jan Eberle. Desítka a jedenáctka v pořadí utkání jsou z pohledu fanouška Kladna šlágry kola. Los sice přidělil Rytířům pražskou Spartu, ale utkání je odloženo až na polovinu listopadu. Spartu na postu sportovního ředitele řídí Petr Ton, fyzičku mužstvu ordinuje František Ptáček a na ledě vedl poslední sezonu s kapitánským céčkem "rudé" do boje obránce Jan Piskáček.

Dříve vyjedou Kladenští proti Kometě a Tomáši Plekancovi, jemuž udílí z lavičky pokyny trenér Petr Fiala. Dalším trenérem a bývalým skvělým hráčem kladenského klubu je Pavel Patera. Ten v roli asistenta áčka BK Mladá Boleslav jistě dá nějakou tu radu obránci Martinu Ševcovi, navíc manažera prvního týmu dělá Martin Vejvoda. První část sezony zakončí Jágrovi hráči proti Litvínovu s obráncem Lukášem Douderou a bývalými hráči Kladna Davidem Štichem, Markem Trončinským a Jiřím Říhou.  

Jan Murárik

 

Los Rytířů v první čtvrtině extraligy

Pá HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 17:00

Ne 15. 09. Rytíři Kladno - Mountfield HK 16:00

Pá 20. 09. HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 17:30

Ne 22. 09. Rytíři Kladno - HC VÍTKOVICE RIDERA 16:00

Pá 27. 09. PSG Berani Zlín - Rytíři Kladno 17:30

Ne 29. 09. Rytíři Kladno - HC Olomouc 16:00

Pá 04. 10. Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 18:00

Ne 06. 10. HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 17:00

Pá 11. 10. Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 18:00

Ne 20. 10. BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 16:00

Út 22. 10. Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 18:00

Pá 25. 10. Rytíři Kladno - HC VERVA Litvínov 18:00

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí