Rytíři zažili křest u mistra

Hokejoví Rytíři mají v extralize za sebou křest v roli nováčka soutěže. Na ledě obhájce titulu Třince podlehli 2:6 (0:1, 0:3, 2:2).

Přitom úvodní třetinu vyhráli Třinečtí jen zásluhou proměněné přesilové hry. Hosty podle předpokladů moc do vlastní třetiny nepouštěli, o to víc mrzí, že Valský ani Stach nemířili lépe. 

Druhá perioda se nesla v duchu kladenské letní přípravy. V přátelských utkáních také dokázali rytíři za třetinu prohrát celý zápas. A to samé zažili i dnes na ledě mistra. Oceláři druhou branku přidali znovu v dvojité početní převaze, třetí zásah do kladenské sítě zapsali těsně po skončení přesilovky a čtvrtý gól vsítili ve vlastním oslabení. Na oslavu Marcinkova hattricku letěly na led Werk Areny čepice. 

Premiérovou trefu svého týmu zařídil v posledním dějství kapitán Strnad. Toho Barinka perfektně vyslal od vlastní branky do úniku a jednoho z nejrychlejších hráčů extraligy zastavila až gólová oslava.  Takřka vzápětí se hosté radovali podruhé. Opět vše začalo u Barinky. Ten nahodil od modré, Machač puk sklepl a Redlich ho poslal za gólmanova záda. V ten okamžik však Třinečtí zařadili vyšší rychlost a bleskově dvěma brankami honbu kladenských hráčů za body ukončili. 

V neděli je na programu druhé kolo. V něm Kladno doma přivítá hradecký Mountfield se Smoleňákem a Kubíkem v útoku. Utkání začíná v 16.00 hodin a hosté budou mít v nohách sobotní duel s Libercem. Vstupenky jsou v předprodeji v cenách od 180 do 260 korun, před utkáním budou o dvacet korun dražší.

Na kritické ohlasy vůči cenám odpověděl majitel i hráč Rytířů v jedné osobě Jaromír Jágr na sociálních sítích: „Po přečtení některých vašich komentů je mi smutno, ale jsem hrozně rád za upřímnost. I já k vám budu upřímný. Výdělek ze vstupenky nám nepokryje ani náklady na hokejovou výstroj, hokejky, brusle, i když si většina lidí myslí, že jsou předražený. Pak tady máme platy hráčů, kustodů, zaměstnanců, trenérů, dopravu, rozhodčí, ochranku, provoz, mládež, trenéry mládeže, různé investice spojené s extraligou. A dostaneme se na číslo, které ani nechcete vědět... Nebrečím a nefňukám, to není můj styl, jen konstatuji, že hrát extraligu v malém městě bez velké firmy a sponzora je sakra těžké. Ale já jdu bojovat za naše město a historii. Děkuji všem, kteří jdou bojovat se mnou (naši fanoušci, věrní sponzoři, noví sponzoři, děkuji za velkou podporu města Kladna, radnice). A chci, abyste věděli, že respektuji i ty, kteří s námi do boje nepůjdou.“

Branky a nahrávky:  13. Marcinko (Gernát, P. Vrána), 24. Marcinko (M. Kovařčík, Kundrátek), 26. Hrňa (P. Vrána, Marcinko), 32. Marcinko (Adamský, D. Musil), 52. O. Kovařčík (M. Kovařčík, D. Musil), 52. P. Vrána (Chmielewski) – 42. J. Strnad (Barinka, Smetana), 48. Redlich (Machač, J. Strnad).

HC Oceláři Třinec: Bartošák (Kváča) – Kundrátek, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Gernát, M. Adámek – Stránský, P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko, Dravecký – Adamský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň – Novotný.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Lakos, Nash, Kehar, Smetana, Barinka – O'Donnell, Stach, Valský – Zikmund, Réway, Melka – Redlich, Machač, J. Strnad – Hajný, T. Kaut, Š. Bláha.

Diváků: 5400 vyprodáno.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí