Kladno podlehlo Hradci

Kladenští hokejisté prohráli s Hradcem Králové 2:5 (0:3, 1:2, 1:0).

Kladno začalo první domácí zápas extraligy bez hvězdného Jaromíra Jágra. Ihned po úvodním vhazování se kotouče chopil Hradec, který se vzápětí radoval v přesilové hře. Druhý gól přidali hosté o chviličku později. Hradec dominoval, ale díky vyloučení umožnil Kladnu podívat se do útočného pásma. Před sirénou první třetiny však hosté přidali třetí branku.

Ve druhém dějství se hra Kladna o něco zlepšila a domácí se střelou O’Donnella dočkali snížení stavu. Kladenská naděje netrvala však dlouho. Hradec poslal za Cikánka další dvě střely a v brance domácích došlo ke střídání.

V poslední dvacetiminutovce hosté polevili a Kladenští toho dokázali využit. Ke konci utkání došlo i na potyčky, ale Mountfield si výhru pohlídal a Kladno tak čeká na svoji první výhru v extralize.

Branky a nahrávky: 31. O’Donnell (Réway, Valský), 43. Lakos (Strnad) - 3. Jergl (Smoleňák, Červený), 4. Cingel (Pavlík), 19. Nedomlel ( Smoleňák, Cibulskis), 37. Paulovič (Rosandič), 38. Cibulskis (Rákos)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Austin, Lakos, Nash, Kehar, Smetana, Barinka – O’Donnell, Stach, Valský – Zikmund, Réway, Melka – Redlich, Machač, Strnad – Hajný, Kaut, Bláha Š. – Jelínek

Mountfield Hradec Králové: Mazanec (Lukeš) – Samuelsson, Zámorský, Cibulskis, Gaspar, Rosandič, Pavlík, Nedomlel – Perret, Rákos, Smoleňák – Pavlík, Cingel, Jergl – Červený, Bicevskis, Paulovič – Miškář, Pilař, Chalupa.

Diváci: 4007

-NK-

 

hradecstepanek

Zápas si nenechal ujít Radek Štěpánek 


Počasí Kladno

Předpověď počasí