Rytíř Barinka: Musíme padat do střel, hrát jeden za druhého

V týmu Rytířů je nejzkušenějším hokejovým harcovníkem. Než se i on v sestavě nováčka extraligy stačil v soutěži rozkoukat, má kladenský klub za sebou dvě vysoké porážky. Kde rytíře "tlačí brusle", jaká je extraliga, na to jsme se ptali obránce Michala Barinky. 

Co vám ukázala dvě odehraná kola?
Kvalitu extraligy a v našem podání málo pozitivního a hodně negativního. Děláme spoustu chyb a zbytečně se tak dostáváme pod tlak. Z toho kupíme chybu na chybu a dostáváme z nich góly.

Kde je nejvíc chyb?
V našem pásmu. Neblokujeme střely, někdy zbytečně odhazujeme puky i zbytečně faulujeme. Někdy hrajeme dost naivně. Když prohráváte po třetině nula tři, to se pak se soupeři, jako je Hradec, těžko otáčí zápas. Chybí mi větší obětavost.

Jakou má z vašeho pohledu extraliga kvalitu?
To je brzy hodnotit. Musíme počítat s tím, že extraliga má super hráče, kteří ani část zápasu nevypustí. 

Cítíte, že uplatníte naplno své zkušenosti?
Já doufám, že ano. Určitě si něco řekneme k systému a bude to určitě lepší a lepší. Nemůžeme ale jen čekat, musíme neustále na zlepšení makat. 

V pátek hrajete v Karlových Varech, což je papírově lehčí soupeř než Třinec a Hradec...
Musíme sbírat body všude, kde to půjde. Vary by mohly být jedním z těch soupeřů, kterým bychom body měli brát. Musíme začít makat jeden za druhého, padat po hlavě do střel. To mi zatím chybí. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí