Rytíři body zase neuhráli, ale byli blízko...

Ve třetím extraligovém kole podlehli kladenští Rytíři v Karlových Varech místní Energii 4:7 (0:4, 3:2, 1:1).

Avizovaná absence Tomáše Rachůnka kvůli zranění se nekonala a jedna z největších opor Energie si proti Kladnu zastřílela. Rytíři s uzdraveným Jágrem v sestavě čelili na ledě dosud bodově stoprocentního týmu velké útočné síle. Hosté první gól nabídli domácím v jejich oslabení. Ti hrubou chybu Středočechů potrestali bleskovým útokem dva na jednoho. Uznání druhé branky, tentokrát ze hry pět na pět, předcházela kladenská Trenérská výzva. Za třetím gólem musíme hledat kladenskou ztrátu puku v útočném pásmu. Na ukazateli času svítila třináctá minuta a Brízgala pustil do brány Cikánka. Ke konci úvodního dějství se za jeho záda trefil v přesilové hře poprvé i "marod" Rachůnek.  

Druhá třetina přinesla oboustranně vyrovnanou hru, přesto nejdřív popáté skórovaly Vary. Teprve pak dovolily slavit gól i rytířům. Ovšem ne nadlouho. Vzápětí totiž přidal svou druhou branku Rachůnek. Tohle všechno se odehrálo v necelých dvou minutách! Domácí polevili v ostražitosti a málem Kladno vrátili zpátky do hry. Pro ně, naštěstí, se do konce druhé periody trefili hosté jen dvakrát...

Poslední dějství ukázal Jágr, že je hokejová legenda jak se patří. Když se puk z jeho hole zatřepetal v síti, zapsali Jágra kronikáři jako nejstaršího hráče, který v extralize skóroval. Nikdo ze spoluhráčů ho už nenapodobil, a tak si Kladenští musejí na první body počkat. V neděli sehrají rytíři čtvrté kolo s Vítkovicemi před vlastním publikem (16.00). 

Branky a nahrávky: 7. Kohout (T. Mikúš), 10. Michnáč (Kohout), 13. T. Mikúš (O. Beránek), 18. T. Rachůnek (Stříteský, Flek), 26. Raška I (O. Beránek), 27. T. Rachůnek (Gríger), 60. Vondráček – 27. Jelínek (Nash, T. Kaut), 31. Hajný (Stach), 34. Zikmund (Valský, Kehar), 42. Jágr (O'Donnell, Valský).

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška I, O. Beránek – Michnáč, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Rytíři Kladno: Brízgala (13. Cikánek) – Austin, Lakos, Nash, Kehar (A), Smetana, Barinka – Valský, Zikmund, Jágr – O'Donnell, Stach, Réway – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – Hajný, T. Kaut (A), Š. Bláha – Jelínek.

Diváků: 4961.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí