Rytíři berou první bod v extralize

Kladenští hokejisté prohráli s Vítkovicemi v prodloužení 2:3 (0:0, 0:0, 2:2 – 0:1).

Do úvodu zápasu vešly oba týmy velmi aktivně. Hrál se rychlý hokej, ale ač bylo mnoho šancí na obou stranách, do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství měli navrch Rytíři, kteří se usadili v pásmu, ale kýžený gól ne a ne dát.  Vinou individuálních chyb domácích se do hry dostaly také Vítkovice, ale opět se diváci gólu nedočkali.

Na začátku poslední dvacetiminutovky prolomily Vítkovice střelecké neštěstí a šly do vedení. Netrvalo dlouho a do branky domácích přidaly druhý gól. Domácí nesvěsili hlasu a dokázali střelou Austina stav snížit na rozdíl jedné branky. Vzápětí Rytíř Redlich překonal brankáře hostí a celý zimák ožil radostí a velkým aplausem. V prodloužení byli šťastnější hosté a domácí tak získávají první bod v extralize. „Mám pro Rytíře jen samé superlativy,“ uvedl hokejový agent Josef Machala. 

Nejlepší hráč: Jakub Valský (Kladno)  - Šimon Stránský (Vítkovice)

Další kolo Tipsport extraligy odehrají Rytíři v pátek 27. září na Moravě proti Zlínu od 17.30 h.

Branky a nahrávky:  57. Austin (Stach), 58. Redlich (Austin) - 42. Stránský (Mallet, Lakatoš), 49. Lakatoš (Stránský, Bukarts), 61. Bukarts (Stránský)

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) - Nash, Austin, Lakos, Kehar, Smetana, Barinka – Valský, Zikmund, Jágr – Strnad, Stach, Hajný – Redlich, Machač, O’Donnell – Jelínek, Kaut, Bláha Š. – Melka 

HC Vítkovice Ridera: Svoboda (Dolejš) – Černý, Trška, Šidlík, Krenželok, Výtisk, Kvasnička – Bukarts , Stránský, Lakatoš – Kupovský, Vopelka, Schleiss – Dej, Němec, Mallet – Baláž, Werbik, Guman.

Diváci: 2653

-NK-

 

jagrmaser

O Jágra se během utkání stará masér Malý  

klobasrozhodci

Jedním z lajnových sudích byl Jiří Ondráček z Kladna 

jagrhokejka

Jaromír si po střídání podepsal hokejku 

klobasa2

Král kladenských klobás je zpátky. Fanoušci s povděkem kvitovali návrat Švestkova stánku před stadion 

 

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí