Rytíř Stach: Už neděláme tolik chyb

Hokejoví Rytíři vybojovali v posledním extraligovém kole první bod. Nejen tím potěšili své fanoušky. O zápase s Vítkovicemi, přesilovkách i utkání ve Zlíně jsme si povídali s útočníkem Davidem Stachem. 

Výkon proti Vítkovicím fanoušky Kladna potěšil. Byl i z vašeho pohledu extraligový?
Byli jsme lepším týmem než Vítkovice, měli jsme víc šancí. Jsem moc rád, že jsme dokázali vyrovnat a jen litujeme toho druhého bodu, který v prodloužení připadl soupeři. Na nás je vidět, že zápas od zápasu získáváme zkušenosti s extraligou a proti Vítkovicím jsme se vyvarovali zbytečného lítání po ledě. V prvních zápasech jsme zažili, že každá chyba se v téhle soutěži trestá a už jsme jich tolik nevyrobili. 

Nezdálo se, že by Moravané ve své obranné třetině hráli nějak extra dobře. Proč z množství šancí jste proměnili jen dvě v závěru posledního dějství?
Na bránu jsme vyslali osmatřicet střel a dva góly jsou málo. Osobně mi chybí trochu štěstí, abych střeleckou smůlu protrhl a začal dávat góly, i když jsem většinou na ně spíše nahrával (usmívá se). Někdy zbytečně, zvláště při přesilovkách volím místo střely nahrávku. Ještě musíme víc přesilovky potrénovat a já musím šance zakončovat pohotověji.  

Se souhrou v přesilovkách jste už spokojení?
Góly jsme z nich nedali, takže spokojení být nemůžeme. V nich se zápasy rozhodují. Ve hře pět na pět padá v extralize málo branek. 

Zítra jedete do Zlína. Jste jedním z mála rytířů, který má s tímto soupeřem zkušenosti. Jaké je to hrát ve Zlíně?
Zlínský led nemusím (usmívá se). Čeká nás zápas, který může rozhodnout jedna chyba... Když se nám podaří proměňovat šance a dostaneme se konečně také v zápase do vedení, věřím, že ve Zlíně můžeme vyhrát.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí