Rytíř Godla: Doufám v reprezentační formu

Svou dlouhou kariéru ve Finsku přerušil a nové angažmá získal u Rytířů. Slovenský gólman Denis Godla (24) přichází zvednout konkurenci před kladenskou klecí. 

Kdy se domluvilo vaše kladenské angažmá?
Nedávno, když mi padla jedna zahraniční nabídka. Během dvou dnů jsem se s Kladnem domluvil. Česká extraliga je, podle toho, co jsem slyšel a viděl v televizi, kvalitní a navíc můžu Rytířům pomoct. Uvidím, jak si na ni rychle zvyknu. Po prvních trénincích na ledě se cítím velmi dobře. Doufám, že jsem si do Kladna přinesl reprezentační formu (směje se). 

Když jste se podíval na soupisku Rytířů i na skutečnost, že prý stále jednají se Sašou Salákem, věřil jste, že se v takové konkurenci prosadíte?
Na angažmá jsem čekal po sezoně velmi dlouho. Věděl jsem, že mám šanci se prosadit do týmu, kde se, bohužel, někdo v bráně zraní, nebo bude nějaký klub v dobré evropské lize hledat další gólmany a tím nový impulz pro tým. Teď přišla nabídka z Kladna.

Dal jste si před podpisem smlouvy podmínku, že musíte chytat?
Nic takového ve smlouvě nemám. Žádné podmínky jsem si nedal. Jsem si vědom toho, že když nebudu mít formu, v bráně nemám co dělat.

Probíral jste se svým bývalým reprezentačním spoluhráčem Réwayem co vás v Kladně čeká?
Už měsíc jsme v kontaktu. Teď spolu občas trávíme volný čas. Záleží jen na mně, jak mi to půjde. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí