Rytíři ve Zlíně slavili první výhru

Kladenští hokejisté po návratu do extraligy slaví první výhru. Tři body do tabulky si ve Zlíně zapsali po výsledku 2:1 (1:1, 0:0, 1:0). Na svého dnešního soupeře, který zůstává na posledním místě tabulky, zvýšili náskok na čtyři body...

Rytířům se v týdnu upsal slovenský gólman Godla a naplnil kvótu šesti cizinců, které klub může v extralize nasadit do zápasu. Sedmým mohl být další reprezentant Slovenska Réway, ten má však i české občanství a do limitu proto není podle vyjádření Rytířů jako cizinec počítán. Oba ve Zlíně pomáhali týmu získat v sezoně první výhru a s ní tři body do tabulky.

Kladno stejně jako v utkání s Vítkovicemi hrálo velmi zodpovědně v obranné fázi, leč v té útočné stejně jako minulou neděli předvádělo většinu času bezzubý hokej. Ze střeleckého trápení vybočila v úvodním dějství perfektně zahraná akce nahrávajícího Machače a chytře zakončujícího Hajného. Ten se tak s dvěma góly vedle Redlicha zařadil na první místo střelecké tabulky rytířů. Domácí vzápětí po Hajném srovnali skóre z přesilovky. V poslední třetině se trefil konečně také někdo z předpokládaných hvězd mužstva. Po uplynutí kladenského oslabení Stach dopravil do branky vyraženou Strnadovu střelu. 

V neděli se Rytíři utkají s dalším moravským celkem, tentokrát do Kladna přijede Olomouc (16.00). 

Branky a nahrávky: 17. Palmberg (Freibergs, J. Ondráček) – 16. Hajný (Machač, Zelingr), 53. Stach (J. Strnad, Zelingr)

PSG Berani Zlín: Kašík (21. Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček – Szturc, P. Sedláček, Köhler – Dufek, Herman, Šlahař – Honejsek, Palmberg, Kubiš (A) – J. Ondráček, Popelka, Fryšara – Okál.

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Zelingr, Kehar (A), Barinka, Smetana – Valský, Zikmund, Jágr (A) – Redlich, Stach, J. Strnad (C) – Hajný, Machač, O'Donnell – Š. Bláha, T. Kaut, Réway – Melka.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí