Rytíře vzkřísili Jágr s Godlou

Kladno porazilo v prodloužení Olomouc 4:3 (0:2, 3:1, 0:0 - 1:0 ) a ve třetím utkání v řade neprohrálo v základní hrací době. 

"Hrozně málo střílíme. V přesilovkách jsme ani jednou pořádně nevystřelili," povzdechl si po úvodním dějství bývalý trenér i hráč Kladna Zdeněk Müller. A statistika v podobě pouhých devíti střeleckých pokusů rytířů mu dala za pravdu. Na druhé straně hosté na dva góly potřebovali sedmnáct pokusů.

Když se na začátku druhé periody trefil olomoucký Irgl, Jágr zvedl prapor Rytířů a gólem zavelel ke zteči olomouckého náskoku. Šéfův befel jako první vyslyšel dorážkou Machačovy rány důsledný Redlich. Obrovské nasazení a vůli dostat se zpátky do zápasu završil parádním gólem Zikmund. Tomu puk vybojoval - Jágr. "Ještěže máme Jardu," vystihl Müller po druhé siréně "svatý grál" kladenské sestavy. 

V závěrečném dějství Godla bravurně čapnul Irglovi trestné střílení, když předtím zastavil olomoucké sólo pádem pod nohy a duel se, stejně jako s Vítkovicemi, přehoupl do nastavení. Ovšem tentokrát se díky Zikmundovi radovali ze dvou bodů domácí hráči.

Rytíři i v příštím utkání pozvou fanoušky na svůj stadion. V sobotu (15.00) do Kladna zavítá Liberec a o den později jede kladenský tým do Pardubic  (18.00).

Branky a nahrávky: 24. Jágr (Zelingr, Kehar), 34. Redlich, 38. Zikmund, 62. Zikmund (Austin) – 10. Nahodil (Olesz, Švrček), 13. Skladaný (Hecl), 22. Irgl

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Zelingr, Barinka, Smetana – Jágr, Zikmund, Valský – Redlich, Stach, J. Strnad – Hajný, Machač, O'Donnell – Réway, T. Kaut, Š. Bláha – Melka.

HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta – Klimek, J. Knotek, Ostřížek – Irgl, Kolouch, Strapáč – Olesz, Nahodil, Burian – Hecl, Skladaný, V. Tomeček.

Diváci: 3625

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí