Rytíř Jágr: S extraligou nemáme problém

Ve včerejším utkání s Olomoucí zažili fanoušci rytířů senzační kladenský obrat z nepříznivého stavu k vítězství. K němu zavelel nejlepší hráč utkání Jaromír Jágr. 

Vzpomenete si, kdy jste naposledy sehráli podobné utkání?
V baráži s Chomutovem jsme také otáčeli zápas z nula tři na čtyři tři. Ani teď jsme se nepoložili, dokázali jsme včas dát kontaktní gól a pak už to podle mne byla otázka času, kdy skóre srovnáme. Nevím, jak by se nám to podařilo, kdyby náš Godla nechytil trestné střílení. Na čtvrtý gól bychom asi neměli dost času, což ukázalo prodloužení, kdy jsme ho dali. Asi tolik minut nám k němu chybělo (směje se).

Hůř zřejmě budete vzpomínat, kdy jste v extralize naposledy sehráli utkání bez jediného vyloučení...
Na to se v tom množství utkání lehce zapomíná. Hráli jsme disciplinovaně s vědomím, že zbytečné vyloučení nás může stát body. K tomu je nutné přidat štěstí, že nás rozhodčí nevyloučili. Ale neměli za co.

Ve vaší lajně se skvěle prezentuje Ladislav Zikmund, bývalý centr, nyní levé křídlo a dvougólový střelec s Olomoucí. Jak ho vnímáte vy? 
Láďa měl včera dostat cenu pro nejlepšího hráče, ne já (usmívá se). Cením si, že máme hráče, kteří jsou schopní zahrát výborně i na jiných postech. 

V zápase s Olomoucí vašemu týmu jakoby překážely přesilovky. Pracujete na nich podle vašich představ, nebo je to spíše běh na delší trať? 
Náš plán je momentálně jiný. Máme spousty jiných věcí, které musíme zlepšovat. Přesilovky na prvním místě nejsou. Nejsem zastáncem dlouhého nacvičování přesilovek, i když jsou klíčové. To zabere z tréninku hodně času, který potřebujeme věnovat jiným herním situacím. Věřím, že postupem sezony na přesilovky dojde. Pro nás je například důležité nacvičovat obranu při hře pět na pět. Věřím, že nějaké body bez přesilovek uděláme.   

Máte z vašeho týmu pocit, že se už na extraligu adaptoval?
S extraligou nemáme problém. V každém zápase jsme byli ve hře, někdy jsme ale měli smůlu a nebodovali jsme. Mluvím za poslední čtyři zápasy, které jsem hrál. Ze střídačky je ten pohled jiný. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí