Trenér Lidický: Musíme přežít plzeňské přesilovky

Po Liberci je Plzeň dalším z top týmů hokejové extraligy, s kterými Rytíři na domácím ledě změří síly v první čtvrtině soutěže. Jak jsou na těžký duel připravení a co na soupeře může platit, na to jsme se zeptali trenéra Kladna Jindřicha Lidického.

Čtyři duely v řadě podal váš tým výborný výkon podložený bodovými zisky. Pak přišel zápas v Pardubicích a z pohledu fanouška zbytečná prohra o gól... Byli Pardubičtí v tom utkání lepší?
Do poloviny utkání měli domácí výraznou převahu a lépe bruslili. Ve druhé polovině jsme měli navrch a škoda že se nepovedlo vyrovnat.

Doma své soupeře přehráváte. Je to tím, že extraligové týmy nejsou ještě zvyklé na úzké kladenské hřiště?
Je možné, že jim to dělá potíže (usmívá se). Není to pro ně jednoduché. 

Co kromě rozměrů ledové plochy může na Plzeň dnes večer platit?
Nesmíme je moc často pouštět do přesilovek! Jednak si kromě přesilovkové pětky ostatní hráči orazí a také mají vysokou úspěšnost v jejich proměňování. To je pro dnešní zápas zásadní!

Po Plzni máte více než týdenní pauzu. Pak zase ke konci října hrajete prakticky obden. Je z vašeho pohledu pro váš tým lepší hrát v krátkých pauzách mezi zápasy, nebo vám vyhovují delší odmlky?
Nám nevadí ani jedna z variant. Mužstvo je dobře fyzicky připravené a dokáže se zápasovému rytmu přizpůsobit. Chápu, že z pohledu hráče je třeba týdenní pauza moc dlouhá. Optimální by asi bylo hrát v týdnu tři zápasy. 

Kdy nasadíte zpátky do hry útočníka Réwaye?
To nevíme. Netrénuje, dává se dohromady.

V Pardubicích skončil útočník Rolinek. Nabídnete mu angažmá v Kladně?
To není otázka pro mne (usmívá se). Pokud vím, tak nikdo nový k nám v těchto dnech nemíří. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí