Rytíř Jágr: Letím do USA, Boleslav možná stihnu

Od té doby, co Jaromír Jágr naskočil do extraligy, jeho rytíři prohráli jenom jednou. Naposledy pomohl z kladenského ledu vymazat silnou Plzeň. Nyní se Rytíři bez něj musejí na několik dnů obejít. 

Opět se vám v utkání povedl neskutečný obrat. Nejenže jste stejně jako proti Liberci dotáhli tříbrankové manko, ale ještě jste za dvě třetiny nastříleli Plzni sedm branek. Čím si vysvětlujete, že tohle váš tým dokáže?
Nepanikaříme. I když jsem se cítil špatně, protože na mě leze chřipka, tak jsem po první třetině řekl ostatním lajnám, ať hrají pořád stejně a já že se do toho s naší lajnou postupně dostanu. Nemohl jsem dýchat a moc jsem týmu nepomáhal. I proto nás soupeř zavřel v našem pásmu. Skoro jsem se nehnul. Ale zvládli jsme to. Cením si skvělé práce celého týmu. Plzeň je silné mužstvo, které bude vyhrávat hodně zápasů. To není o sebevědomí. Jde hlavně o to, abychom věřili, že to, co děláme v trénincích, je správné. Pro mě je zápas dezertem po poctivých trénincích, odměnou za stoprocentní práci v přípravě. 

Vsítil jste šestý gól. Máte na ně nějaký extraligový recept?
Rovnou střílet. Nekličkuju, ale rovnou střílím, to se mi osvědčilo. Říkám to i spoluhráčům. Střílejte hned, gólman musí zasáhnou a někdo z vás to jednoduše do brány dorazí. 

Potvrdili jste si výhrou nad Plzní, že doma můžete porazit každého?
Pro nás nehraje roli, který soupeř k nám přijede. My si hrajeme svoje a nezajímají nás názory, jestli s tím nebo jiným týmem můžeme prohrát, nebo musíme vyhrát. Ale nesmíme polevit. Například porazili jsme Liberec a druhý den jsme v Pardubicích nastoupili do zápasu vlažně. A prohráli jsme. Možná jsme byli unavení, ale každopádně jsme k tomu zápasu nepřistoupili, jak jsme měli. 

Nedávno jste řekl, že byste raději hrál častěji, než jen v pátek a v neděli. Nepomůže teď osmidenní přestávka vašemu zdraví, když máte chřipku?
Já ji budu ze sebe dostávat cestou do Ameriky. Letím tam teď kvůli zelené kartě. Nevím, jak dlouho v Americe zůstanu, možná se vrátím už na nedělní zápas v Mladé Boleslavi. 

Pak se dočkáte téměř zápasového rytmu NHL. Odehrajete za týden čtyři utkání. Jste na to připravení?
Jak jsem řekl. Záleží na tom, jak hráči přistoupí k tréninkům. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí