Rytíř Zikmund: Hned tak něco nás nepoloží

Už druhou sezonu válí na levém křídle první rytířské lajny. Hokejové Kladno má v extralize i díky talentu Ladislava Zikmunda excelentní útok. 

V minulé sezoně jste pomohl Kladnu vyhrát baráž po boku Plekance a Jágra. Nyní patříte vedle Jágra a Stacha mezi nejlepší levá křídla soutěže. Přitom tenhle post není vaše původní hokejová specializace. Zůstanete nalevo útoku už napořád? 
Hrával jsem pravé křídlo, ale po zkušenostech z levé strany útoku v nich pro sebe podstatný rozdíl nevidím. Zůstanu tam, kde budu týmu nejvíce prospěšný (usmívá se). Hokej si jak v minulé, tak v současné lajně hodně užívám. Navíc je tohle moje první extraligová sezona, takže jsem rád, že se nám všem daří. Porážíme i těžké soupeře, co víc si přát... 

Prozraďte, je součástí taktiky rytířů nechat soupeře nastřádat gólový náskok a pak na něj udeřit, skóre otočit a utkání dovést do vítězného konce?
(směje se) Není. My chceme v každém zápase vést jako první, od začátku mít vývoj skóre pod kontrolou. Bohužel, zatím se nám to nedaří. Nedokážeme se vyvarovat chyb a soupeř toho využije. Doufám, že se to co nejdříve změní, protože nebudeme mít stále takové štěstím, abychom v utkání otáčeli třígólová manka. Už teď se o nás ví, že se za takového stavu nepoložíme. Čekám, že se na to soupeři zaměří a naši hru nám nedovolí rozvinout. Ono když vedete o tři branky a soupeř sníží na rozdíl jedné, tak vám se začne najednou hůř dýchat a začnete se bát. 

V čem je podle vás současná největší síla rytířů?
Hra v útočném pásmu a asi speciálně hra v rozích. Z nich si pro soupeře možná překvapivě dokážeme vytvářet gólové příležitosti. Pak je to velká psychická odolnost. Hned tak něco nás nepoloží. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí