Hokejoví Rytíři se dnes (18.00 hod.) střetnou na domácím ledě s Vervou Litvínov. Hosté mají za sebou tři prohry v řadě, Kladno dvě. 

Jde o souboj sousedů na spodku extraligové tabulky. Litvínovu se dlouhodobě nedaří, a tak se v týdnu čekala výměna na postu trenéra. Ta se nekonala a na střídačce Vervy by i v Kladně měl na pozici hlavního kouče stát Jiří Šlégr. Šéf všeho v litvínovském klubu si po poslední prohře doma s Olomoucí postěžoval: „Ve třetí třetině jsme se sesypali. Inkasovali jsme branku v přesilové hře, to je známka toho, že nám nejdou celou sezonu, i když na nich pracujeme." 

Z litvínovské početní převahy by tedy rytířům dnes nebezpečí hrozit nemělo. Zvláště pak, když ze stavy vypadla letní posila obránce Kubát, kterého nahradil exsparťan Pavelka. Týmovou produktivitu vedou Jarůšek  a Petružálek s osmi kanadskými body, Hanzl posbíral dosud o bod méně. Talentovaný junior Myšák je jim se šesti body na dohled. V čele týmového hodnocení rytířů jsou Jágr se Stachem, kteří uhráli jedenáct kanadských bodů, hned za nimi je obránce Austin s devíti body. 

„Jde vlastně o šest bodů, takže o to důležitější to bude. Samozřejmě se o výhru popereme, po dvou zápasech bez bodů potřebujeme zase bodovat!“ uvedl před utkáním kouč Kladna David Čermák. 

Dnes tipérům doporučujeme jedinou nabídku: výhru domácích, na kterou sázkové kanceláře vypsaly kurz 2,1:1. A v naší anketě, kterou najdete ve spodní části webu, si můžete tipnout, na kolika brankách se letos zastaví fenomenální Jaromír Jágr.

Jan Murárik