Včera se proti Litvínovu měl co ohánět, aby Rytíři získali nakonec alespoň bod. Gólman Denis Godla pojmenoval otevřeně, proč Kladno v extralize už tři utkání v řadě nezvítězilo.

Litvínov potvrdil, že mu jdou brejky. I díky nim si z kladenského ledu odvezl dva body. Jak jste zápas vnímal z branky?
Měli bychom hrát lépe. V tomhle utkání, ve kterém šlo o šest bodů, jsme měli dominovat. Ale přitom Litvínov zaslouženě vyhrál. Vedli jsme a místo toho, abychom soupeře dorazili, začali jsme hrát špatně. 

Stačilo mu k tomu dát dva góly za pouhých devatenáct vteřin druhé třetiny...
V každém zápase v poslední době děláme ty samé chyby a dostáváme ty samé góly. Není možné, aby tolikrát každý zápas na mě soupeři jeli téměř samostatné nájezdy. Každé utkání čelíme množství přečíslení dva na jednoho nebo dva na brankáře. Nejdřív si musíme vyřešit problémy v obraně a pak se podívat do útoku. Nesmí se stát, abychom ve dvaceti sekundách dostali takové branky. V prodloužení se to opakovalo. Od Petružálka to byla hra kočky s myší. Mohl jsem spoléhat na štěstí na náhodu, že mu to chytím, ale k ničemu mě nepustil. Dal chytrý gól. Jestli budeme dál hrát takhle, jsme poslední. Zítra je tu Třinec a je potřeba začít už od něj. Jestli přestaneme doma bodovat, tak se těžko zespodu vyhrabeme.

Nastudujete si jako brankář hru Třince?
Podívám se na videu na nějaké jejich herní speciality.

Jan Murárik