Rytíři vezou z Hradce bod

Vyprodaná hradecká hala viděla výhru svého Mountfieldu nad Kladnem v prodloužení 2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0).

Jaromíru Jágrovi se při nástupu dostalo v Hradci Králové většího aplausu než místním borcům v čele s trenérskou dvojicí Martinec - Růžička. Jágr nastoupil v extralize na hradeckém ledě poprvé v kariéře...

První střelu na domácí bránu vyslal Melka a Godla poté zneškodnil únik domácího hráče. Godla ostatně v úvodní periodě čaroval. Zvláště jeho lapačka přiváděla hradecké hokejisty k zoufalství. Na druhé straně nejaktivnější z rytířů útočník Strnad trefil tyčku a stejnou konstrukci orazítkoval ještě bek Barinka. 

Ve druhé třetině nejprve prováhal gólovou šanci Melka, zato před Godlou bylo horko mnohem častěji. Slovenský reprezentant se rozchytal k dosud nejlepšímu výkonu v kladenském dresu. A když už puk přeci jen jeho výstrojí propadl, před brankovou čárou jej zachytili jeho spoluhráči. V závěru třetiny olízla tyčku také Austinova bomba. Byla jednou z pouhých tří střel Kladna v tomto dějství, které směřovaly do branky. Mountfield jich na Godlu vyslal osm.

Kladenští v úvodu závěrečné třetiny díky svému gólmanovi přežili dvojnásobné oslabení. A v rámci pořekadla nedáš - dostaneš se ujali vedení! Austin, specialista na střely od modré, odtud propálil v početní převaze puk až za Mazance. Bek rytířů si tím upevnil první místo v kanadském bodování extraligových obránců. Godla přišel o první nulu v kladenských barvách necelé tři minuty před poslední sirénou. Domácí v té době rovněž využili přesilovou hru. V nastavení byli díky Rosandičovi úspěšnější Královéhradečtí. 

V pátek hostí Rytíři hokejisty Karlových Varů (18.00 hod.). Ti dnes smetli juniorku Pardubic, pardubické áčko totiž skolila viróza, v poměru 8:0.

Branky a nahrávky:  58. Červený (Smoleňák, Paulovič), 64. Rosandič – 50. Austin (Réway).

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Allen – Smoleňák (C), Rákos, Červený (A) – Paulovič, Cingel, R. Pavlík (A) – Jergl, Koukal, M. Chalupa – Klíma, Kubík, Perret. 

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Zelingr, Kehar (A), Smetana, Barinka, Romančík – Jágr (A), Stach, Zikmund – Valský, T. Kaut, Réway – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – Hajný, O'Donnell, Š. Bláha.

Diváků: 6890 (vyprodáno).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí