Sudí Ondráček: Mírným favoritem jsou Vary

Naposledy v Kladně pískal extraligový zápas mezi Rytíři a brněnskou Kometou. Dnes se na stejný led vrací, aby s kolegy rozhodoval utkání Kladna s Karlovými Vary (18.00 hod.). Čárový sudí Jiří Ondráček tak opět může na kladenský zimní stadion z domova dojít takřka v bačkorách... 

Co jste po Brně pískal naposledy?
Tři zápasy v juniorské soutěži. Extraligu žádnou, takže si ji dnes zapískám po deseti dnech a shodou okolností zase doma (směje se). 

Viděl jste mezi juniory šikovné talenty?
Kdybychom v současné době měli poskládat juniorskou reprezentaci jen z domácí soutěže, těžko budeme konkurovat zámořským nebo severským týmům... 

Rytíři od prohry s Brnem získali dva body ze tří zápasů. Nejvíc se asi cení bod z Hradce Králové. Jak hodnotíte jejich formu?
S Litvínovem šlo o šest bodů a oba týmy předvedly urputný hokej, což jsem i čekal. S Třincem mohli jenom překvapit a to se nestalo. V Hradci Králové naopak překvapili jak výsledkem, kdy do poslední chvíle vedli, v základní hrací době dostali jen jeden gól a výborně jim zachytal brankář. Pokud dál vydrží hrát jako v Hradci, tak můžou i pomýšlet na vyšší příčky, než na jakých jsou v současné době. 

Dnes se střetnou s karlovarskou Energií, druhým týmem extraligové tabulky. Patří podle vás hosté přesto mezi soupeře rovné s Kladnem, nebo už se řadí k naší hokejové špičce?
Vary měly štěstí na počáteční los. Ten zvládly na jedničku a vedly tabulky. Týmu tohle dodalo sebevědomí a je v euforii. Bývalí výborní junioři Energie se v prvním týmu mezi staršími spoluhráči chytli. To je důležité. Všechno řídí velezkušení borci Rachůnek se Skuhravým. I proto je dnes považuji za mírného favorita zápasu. Myslím si, že moc gólů neuvidíme. Kam v extralize Energie skutečně patří, se ukáže až ke konci. 

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí