Rytíři nasáli Energii

Kladno v posledním domácím utkání před reprezentační pauzou porazilo Energii Karlovy Vary  4:2 (1:1, 3:0, 0:1). 

V úvodní třetině domácí Energii mačkali, ale byli to hosté, kdo z ničeho vytěžili vedení. Starý lišák Skuhravý vystihl váhovou přihrávku rytířů, pohotově vysunul do sóla Vondráčka a na Godlu zbylo jen vyndat puk z brány. Kladno dostalo šanci srovnat z přesilovky, ale na gól si počkalo až ve hře pět na pět. O' Donnell si najel do volného prostoru na pravém kruhu a zaměřil naprosto dokonale. O góly se tak postaraly čtvrté lajny svých mužstev.

O dokonalosti se dá hovořit i v případě branky beka Barinky, který překlopil skóre na stranu domácích. Mezi ramenem brankáře a jeho tyčkou bylo totiž místo jen na plochý puk...  Kdo si dneska vsadil ostrou jedničku na Kladno, radostí si poskočil poté, co si všech šest karlovarských hráčů na hřišti se zájmem prohlíželo O' Donnella, kterak nakročil k hattricku. Když se Vary dostaly k ohrožení Godly, opora Slovenska předváděla, že se jí vrací reprezentační forma!

Rytíři čtvrtý zásah přidali ve vlastním oslabení. To hostům ujel Valský objel gólmana a ... trefil tyčku. Od ní putoval puk k Lakosovi, jemuž nezbylo,  než ho poslat do prázdné brány. Hosté v závěru jen korigovali konečný výsledek. 

Kladno sehrálo zřejmě nejpohodovější domácí utkání po návratu do extraligy. Potvrdí herní pohodu i v neděli ve Vítkovicích?

Branky a nahrávky: 18. O'Donnell (T. Kaut, Kehar), 23. Barinka (Zelingr), 30. O'Donnell (Hajný), 36. Lakos (T. Kaut, Valský) – 12. Vondráček (Skuhravý), 58. Šenkeřík

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Zelingr – Jágr (A), Stach, Zikmund – Valský, Machač, Réway – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Hajný, T. Kaut (A), O'Donnell – O. Bláha.

HC Energie Karlovy Vary: Bednář (36. F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Křemen, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí