Pro Vítkovice je duel s Rytíři událostí podzimu

Hokejová hala v Ostravě, ve které hrají Vítkovice, bude dnes (16.00 hod.) zřejmě do posledního místečka vyprodaná. Podle webových stránek klubu je utkání proti Jágrovu klubu událostí podzimu!

Tak se na hokejovou legendu v Ostravě těší. "Musíme hráče připravit tak, aby se tím nenechali rozhodit. Samozřejmě faktor Jágr, to je opravdu těžké. Je na nás přinutit hráče, aby jej nevnímali. Aby si za Jágrem, lidově řečeno, nejezdili pro podpis, ale aby plnili své úkoly stejně tak, jako by proti nim stál někdo jiný,“ velí kouč Jakub Petr. 

Vítkovičtí doplácejí na hokejovou nevyzrálost svých mladíků. Ti již poněkolikáte v sezoně ztratili výborně rozehraný zápas. Naposled v pátek v Liberci vedení 2:0. Konečnou prohru 2:3 vysvětluje Petr takto: "Mohli jsme náskok navýšit. Je to bohužel takový náš příběh. Máme v týmu mladé kluky, kteří jsou ve vývoji. Když vidí, že vedou 2:0, tak najednou začnou hrát hokej. Dostali jsme góly po řešeních, která nebyla v plánu. Liberec vyhrál, protože je chytřejší a má lepší tým než my. Strašně mě štve, že jsme prohráli i s plánem, který fungoval.“ Stejný pocit musel mít po vzájemném duelu s Rytíři v Kladně. Také tam, dokonce tři minuty před závěrečnou sirénou, vedl jeho tým o dvě branky. Poté však o náskok přišel a dva body zachraňoval v nastavení. Za Kladno skórovali Austin a Redlich, za Vítkovice Stránský a Lakatoš. 

Rytíři v pátek hráli velmi dobře a ze svého stadionu vyprovodili Karlovy Vary výsledkem 4:2. Bez šance na bodový zisk nejsou ani v Ostravě. Domácí totiž bojují s marodkou. „Určitě nebudeme v obraně kompletní. Útok bychom ale už mohli sestavit jakžtakž podle našich představ,“ informuje trenér Vítkovic.

Tip redakce pro sázkaře: zpráva ze severu Moravy vybízí zkusit vsadit čistou výhru Kladna v kurzu 4,87:1, pro opatrné pak sázkové kanceláře nabízejí neprohru hostů v kurzu 2,29:1.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí