Rytíři vezou z Ostravy dva body

Vyprodaná ostravská aréna viděla prohru týmu Vítkovic s kladenskými Rytíři v prodloužení 3:4 (2:1, 1:1, 0:1 - 0:1). 

V desáté minutě první třetiny to vypadalo na jasnou výhru domácího celku. V rozmezí jediné minuty se totiž trefili hned dvakrát. Jen co skončilo kladenské oslabení, dorazil puk za Godlova záda Mallet a krátce poté své sólo zakončil Bukarts střelou kolem Godlovy lapačky. Hosté ovšem zbraně nesložili. V závěrečné minutě prvního dějství sklepl Stach z výšky puk do brány, a když videorozhodčí branku uznal, byli rázem rytíři zpátky v utkání. 

Po návratu z kabin Ostravané opět skórovali po rychlém založení útoku. Šance na gól se střídaly na obou stranách, leč do sítě propadla k radosti kladenských fanoušků jen Strnadova střela z přesilovky. 

V poslední třetině došlo i na nové pravidlo, Trenérskou výzvu. Domácí kouč si nechal zkontrolovat situaci těsně předtím, než se puk po Melkově zasunutí pod Svobodu zastavil za brankovou čárou. O kladenské aktivitě směrem dopředu svědčí celkový poměr střel na bránu 27:22.

Prodloužení zahráli lépe hosté. Strnad využil závaru před brankou a připsal si druhý gól. Kladno má kvůli reprezentační pauze do dalšího utkání v extralize deset dnů. Ve středu 13. listopadu hraje na ledě pražské Sparty (18.30 hod.). 

Branky a nahrávky: 10. Mallet (P. Zdráhal, Trška), 10. Roberts Bukarts (Schleiss, Mi. Svoboda), 24. O. Roman (Roberts Bukarts, Schleiss) – 20. Stach (Austin, Nash), 40. J. Strnad (Melka, T. Kaut), 57. Melka (J. Strnad), 64. J. Strnad

HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák – Roberts Bukarts, O. Roman (C), Schleiss – Lakatoš, Š. Stránský, P. Zdráhal (A) – Dej (A), E. Němec, Mallet – Vopelka, Werbik, Guman – Baláž.

Rytíři Kladno: Godla (Brízgala) – Nash, Austin (A), Kehar, Lakos, Barinka, Zelingr, Romančík – Stach, Zikmund (A), Jágr – Š. Bláha, Machač, Valský (C) – J. Strnad, Melka, Redlich – O'Donnell, T. Kaut, Hajný.

Diváci: 9 833 - vyprodáno.

Jan Murárik

Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz


Počasí Kladno

Předpověď počasí