Tři body zařídil rytířům Godla

Duel Kladna se Zlínem se proměnil v souboj gólmanských veličin. Lépe z něj vyšli Godlovi spoluhráči. Rytíři vs. Berani 1:0 (1:0, 0:0, 0:0).

"Je to oboustranně rozlítaný a my děláme dost chyb v obraně. Snad se to zlepší," viděl dění v úvodní třetině bývalý hráč Kladna Petr Křepelka.I přes několik okének v obraně si domácí vedení, do kterého je dostal Zikmund, pohlídali. Hosté se při zteči Godlovy brány zmohli jen na nastřelení tyče. Více jim výtečný slovenský reprezentant nedovolil. Deset vteřin před sirénou jel sám na zlínského gólmana Machač, ale skóre neupravil. 

O čem byla druhá třetina? Jednoznačně opět o Godlovi. Zvláště pak o jeho zázračné lapačce. Tu jistě o pauze rytíři v kabině vzývali. Vždyť zabránila třem tutovým gólům. Ne že by se na druhé straně Čiliak nečinil. Jenom těch skvělých zákroků tolik nepředvedl. 

V polovině posledního dějství hostujicí brankář vychytal dvojnásobnou přesilovku domácích a napětí v ochozech zaplněného zimáku gradovalo. Na obou stranách přibývalo vyloučených a s nimi i výtečných zákroků mužů v maskách. Denis Godla! Denis Godla! Burácel stadion se závěrečným hvizdem sudího. 

V neděli budou Rytíři usilovat o body v Olomouci (17.00 hod.).

Branky a nahrávky: 6. Zikmund (Jágr, Austin)

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka – Jágr, Melka, Zikmund – Machač, Bílek, Stach – Réway, J. Strnad, Redlich – Hajný, T. Kaut, O'Donnell – Filip.

PSG Berani Zlín: Čiliak (Huf) – Freibergs, Ferenc, Řezníček, Nosek, Buchta, Gazda, M. Novotný – Fořt, P. Sedláček, Kubiš – J. Ondráček, Claireaux, Köhler – Šlahař, Honejsek, Herman – Okál, Fryšara, Dufek.

Diváci: 4016

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí