Sparťanský vítězný válec se řítí do Kladna

Deset zápasů venku v řadě a sedm posledních za sebou venku i doma nepoznala Sparta jak chutná porážka. Dnes její sérii může zastavit Kladno. Rytíři hostí Spartu od šesti hodin večer. 

Sérií deseti venkovních utkání bez prohry vytvořili Pražané nový extraligový rekord. Doma sparťané podlehli v patnáctém kole Liberci, venku nebodovali naposled v pátém kole na ledě Hradce Králové. V uplynulých třech kolech hráli na hřištích soupeřů. V Litvínově vyhráli v prodloužení, v Mladé Boleslavi po nájezdech a předevčírem si z Vítkovic odvezli tři body. Celkem inkasovali čtyři branky a vsítili jich sedm. S Kladnem si v prvním vzájemném duelu sparťané na vlastním ledě poradili poměrem 6:2. 

"V kabině je znát, že se nám daří a vše je v pohodě. Už jsme silní i mentálně, neztrácíme zápasy jako na začátku sezony. Gólmani chytají skvěle, takže když se nám nedaří v poli, zavřou to a stačí nám dva tři góly na výhru," říká sparťanský útočník David Říčka. 

Redakční tip pro sázkaře: Rytíř Zikmund se trefil v prvním duelu, trefí se podle nás i dnes. Kurz na to, že vsítí Spartě branku, je 4:1. 

Jan Murárik

Foto: hcsparta.cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí