Kladno potrápilo sparťany

Rytíři podlehli pražské Spartě v bojovném utkání 2:4 (1:1, 1:1, 0:2). 

Lídr extraligy se v Kladně rozhodně neulejval. Ve třetí minutě vytvořil silný tlak a Godla měl plnou výstroj práce. O to více ho musí mrzet, že první gól inkasoval z "buly". Hosté zřejmě nabyli dojmu, že branek rytířům nasázeji, kolik budou chtít a před Godlou si často dávali přednost místo toho, aby zakončili okamžitě v nejlepší pozici... Když už se k tomu odhodlali, vylámali si na kladenském gólmanovi zuby. A do toho Kladno Machačem udeřilo. Ještě v poslední minutě mohli domácí jít i do vedení, leč Redlich nemířil přesně.

Sparťany kladenský vzdor zaskočil. Tvrdost zvýšili až na hranici regulí. Místo toho, aby se rytíři nechali vyprovokovat, přimáčkli soupeře do třetiny a vytěžili z toho vedení po Zelingrově nekompromisním golfáku. Hosté patří mezi špičku extraligy v úspěšnosti přesilových her. Domácí se o tom přesvědčili ve druhé polovině utkání, když přišli o vedení. 

Jestliže venku se chodí na Jágra, pak možná není daleko doba, kdy se v Kladně bude chodit na Godlu. Jeho suverenita zřejmě nezná hranic.  Sparťany svými zákroky donutil nechápavě kroutit hlavami. Na opačném konci hřiště měl sparťanský brankář starosti při šancích Redlicha se Strnadem. Samostatnou akci neproměnil Kaut.

Domácí se většinu poslední třetiny museli obejít bez Nashe a Jágra. Prvně jmenovaný předvedl vítěznou bitku a druhý se zotavoval po soupeřově zákroku. Do sirény scházelo necelých pět minut a hosté se radovali potřetí. Godla měl dokonale zakrytý výhled a ránu od modré viděl, až když se puk třepotal  ve vinglu... Rytíři přeřadili na nejvyšší rychlost, ochozy několikrát vzdychly z promarněných šancí i z kolotoče v power play minutu před koncem. V ní domácí inkasovali počtvrté. Hosté si odvezli tři body, ovšem potlesk za skvělý zážitek patřil hlavně borcům v bílých dresech. 

Na další zápas se Spartou vyjedou 12. ledna kladenšti fanoušci speciálním vlakem. Nejbližší duel rytíře čeká v neděli v Brně (15.00 hod.).

Branky a nahrávky: 16. Machač (O'Donnell, Bílek), 26. Zelingr (T. Kaut) – 3. Dvořáček (V. Růžička), 33. Košťálek (Polášek, Rousek), 56. Jurčina (Buchtele), 60. Rousek (Tomášek)

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Stach, Zikmund – Bílek, Machač, O'Donnell – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Jelínek, T. Kaut (A), Hajný – Filip.

HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Tomáš Dvořák, Jurčina, Kalina, Blain, Polášek (A), Košťálek, Piskáček (A) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Smejkal, Tomášek, Rousek – Buchtele, Pech (C), Forman – Vitouch, V. Růžička, Dvořáček.

Jan Murárik 

 

derbygodla

Godla opět čaroval 

derbyjagr

Tvrdost sparťanů se nevyhnula ani Jágrovi...

derbyspart

Sparťanský obránce Piskáček pamatuje v Kladně extraligu v dresu Rytířů 


Počasí Kladno

Předpověď počasí