Béčko" Rytířů v Brně válčilo srdnatě

Kladenští hokejisté v silně oslabené sestavě prohráli v Brně 1:4 (1:0, 0:2, 0:2).

Početnou marodku Rytířů rozšířil gólman Godla, a tak se v bráně po dlouhé době objevil hrdina baráže Cikánek s Brízgalou v zádech. Trenéři Kladna kvůli neúčasti dalších marodů Jágra, Réwaye, Zikmunda a Valského přeházeli pro dnešní duel útoky svého týmu k nepoznání. Nejvíce překvapilo složení první lajny, rozbití Machačova druhého útoku i složení čtvrté lajny. Poprvé po zranění na začátku extraligového ročníku se na soupisce ocitl bek Zajíc. 

V úvodní třetině se tenhle tah rytířům vyplácel. Kladno vyčkávalo na svou chvíli, Brno se delší dobu rozkoukávalo. Až samo sebe vytrestalo. Redlich vzal v oslabení soupeři před Cikánkem puk, rozjel se do brejku a místo přihrávky volil gólové zakončení! "Neměl jsem na výběr," dodal s úsměvem po třetině Redlich. V sezoně se radoval z gólu pošesté. Kometa působila těžkopádným dojmem a po zásluze odcházela do kabin bez střeleckého úspěchu. Poměr střel, které gólmani museli řešit za dvacet minut hry, byl 9:1... 

O kladenském týmu se od počátku extraligy traduje, že nebýt zbytečných individuálních chyb, byl by v tabulce mnohem výš, než je. Po další učebnicové chybě při vlastní přesilovce nechali rytíři oslabené Brno vyrovnat... Druhý gól už byl produktem kvality domácího mužstva. V signalizované výhodě vjelo do kladenského pásma šest Brňanů a desítky vteřin, aniž by půjčili hostům puk, číhali na správný okamžik. Němec ho našel a vymetl z první růžek Cikánkovy brány. 

Vyprodaná hala v poslední periodě viděla rozvláčný, nudný hokej Komety, která zápas i přes sílu sestavy pod kontrolou neměla. Vyrovnání na hokejce měl opět v oslabení Redlich, ale zůstalo jen při nevyužité šanci. Tu podruhé z početní převahy využili domácí a třetím gólem předčasně uzavřeli utkání. V té době totiž Kladno nevypadalo na vzepětí sil a vstřelení dvou branek. Odevzdaní hosté inkasovali ještě ve hře pět na pět. 

V dalším utkání Rytíři příští pátek hostí Mladou Boleslav (18.00 hod.).

Branky a nahrávky: 22. Kucsera, 28. O. Němec (Kucsera, Plekanec), 55. Hruška (Plekanec, Pyrochta), 59. L. Horký (O. Němec) – 13. Redlich.

HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – Baranka, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Malec – Zaťovič (C), P. Holík, Svačina – Jenyš, Plekanec (A), L. Horký – Orsava, Hruška, Lev – Dočekal, Kusko, Kucsera.

Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Austin, Kehar, Romančík, Barinka (A), Zelingr, Zajíc – Hajný, T. Kaut (A), Š. Bláha – J. Strnad (C), Stach, Bílek – O'Donnell, Machač, Jelínek – Redlich, Melka, Kružík.

Diváků: 7700 (vyprodáno).

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí