V Litvínově jde o šest bodů

Sportovní terminologií jde dnes v Litvínově rytířům o šest bodů. Utkání začíná v půl čtvrté odpoledne. 

S Vampolou, nebo bez Vampoly, a s uzdraveným z některých útočníků? To se dozvíme s nástupem týmu na led. Každopádně absence útočníků včetně Jelínka, který je na mládežnickém turnaji, v pátek Kladnu nevadila. Bojovností nahradili rytíři díry v sestavě a splnili cíl, doma stoprocentně bodovat. Zaznamenali mimo jiné první výhru bez Jágra v sestavě. 

Litvínov po nástupu nového trenéra Kýhose sehrál dvě utkání v řadě venku. Zatímco nejprve Verva šokovala Mladou Boleslav nejen výhrou, ale především šňůrou pěti branek za sebou, pak v Olomouci už Litvínovští hráli podle svého postavení v tabulce. V souboji týmů z jejích dolních pater Moravané hosty přehrávali a dovolili jim korigovat výsledek čestným úspěchem v závěru utkání.
Pokud Severočechům vyschl střelecký prach, pak má Kladno velkou šanci s Godlou v bráně přivézt z litvínovského ledu minimálně bod. Podobně jako v prvním vzájemné duelu, kdy Litvínov v Kladně vyhrál 3:2 v prodloužení. Góly vsítili Jágr, Stach - Petružálek, Myšák a Jánošík. Vzhledem k postavení klubů v extralize a k možnému vývoji soutěže jde obě týmům v případě výhry o tzv. šest bodů. Při rovnosti bodů na konci extraligy totiž rozhoduje vzájemná bilance.

Redakční tip pro sázkaře: V zápase nepadne více než šest branek v kurzu 1,9:1.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí