Jan Kruliš: Jágr svou práci v Kladně dělá dobře

Patří mezi legendy kladenského hokeje devadesátých let a přelomu století. Bývalý obránce Jan Kruliš (50) nad knihou Kladýnko, hokejové návraty 1994 - 2019, zavzpomínal na své hráčské období v Kladně a vyjádřil svůj názor na současné rytíře. 

Držíte v ruce knihu Kladýnko, mapující uplynulé čtvrtstoletí kladenského hokejového klubu. Před těmi pětadvaceti roky jste prožíval v mužstvu období s budoucími hvězdami evropského i světového hokeje. Co se vám ve vzpomínkách na kladenské sezony hned vybaví?
Určité momenty. Kniha zachytila většinou jen oslavy a šťastné chvíle. Ale já si kromě toho také vzpomínám na spoustu chvilek, na které bych asi měl zapomenout. Na vyřazení v semifinále play off, sestup do první ligy... Ovšem těch hezkých vzpomínek na kladenskou kariéru v sobě nosím víc. Jenom když si vybavím, s kým jsem hrál. Společnost Patery, Kaberleho, Procházků, Jágra a dalších, ta navždy zahřeje u srdce. 

Hráli jste lepší hokej než dnes předvádí Kladno v současnosti?
Hokej se posunul, dnes je to úplně jiný sport. Například co tehdy nebyl faul, tak v současné době by faulující hráč dostal asi doživotí (směje se). Ale já bych si klidně současný hokej s Kladnem zahrál. Uměl jsem bruslit i dozadu a někdo tehdy prohlásil, že jsem pojetím bránění předběhl svou dobu. Nedávno mi Jarda Jágr řekl, že obránce Austin má od modré stejnou ránu jakou jsem míval já. Paradoxem je, že toho kluka si vzali do Kladna, aby se rval a on je nejlepší z rytířů v kanadském bodování...

Zahrajte si na prognostika a zkuste odhadnout, jak to bude s kladenským týmem v nejbližší době...
Na začátku extraligy jsem měl ke klukům nějaké výhrady. Teď musím říct, že Jarda Jágr dělá v klubu a kolem prvního týmu svou práci velice dobře. Díky tomu má v Kladně dobrý hokej budoucnost. Velmi důležité ale bude extraligu udržet.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí