Kladenští Rytíři v 27. kole extraligy podlehli na ledě Třince až po samostatných nájezdech 1:2 (0:1, 1:0, 0:0). 

Bez marodů Stacha, Jágra, Réwaye či Valského stála před rytíři na ledě mistra obrovská výzva - vybojovat prvotřídní překvapení a přivézt z Moravy body. 

Hosté vydrželi tlaku ocelářů vzdorovat do čtrnácté minuty. V ní měl Godla vlastím hráčem zakrytý výhled a gólovou střelu viděl příliš pozdě. O obranné taktice Kladna svědčí poměr střel po první třetině 13:4 ve prospěch Třince. 

Obhájce titulu ve druhé periodě utkání ještě přitlačil, ovšem narážel na "mimozemšťana" Godlu. Třineckým se lepila smůla na hokejky. Když už kladenského brankáře překonali, stála v cestě druhému gólu brusle některého z rytířů. A tak po druhé třetině svítilo na kostce skóre 1:1! Ve třetí minutě po návratu z kabin se totiž z ojedinělé akce přesně trefil bek Austin... 

Kladenská taktika neinkasovat mistra zaskočila. S ubývajícím časem posledního dějství dokonce jejich pokusy zvrátit stav na svou stranu slábly... Navíc tři minuty před závěrečnou sirénou rytíři při vlastním oslabení svého protivníka znemožnili. Třinečtí fanoušci své hráče vypískali. V prodloužení se gólmani o svá konta bát nemuseli a jejich spoluhráči přešli na samostatné nájezdy. Zkoušku dovednosti zvládli lépe oceláři.

V pátek začnou Rytíři domácí utkání 28. kola o půl hodiny dříve než je zvykem! Duel s Hradcem, Králové začne už v půl šesté odpoledne. Kladenští hokejisté v něm nastoupí ve speciálních vánočních dresech. Ty následně dají do veřejné dražby, která se po zápase uskuteční v Casinu Rebuy Stars v nákupním centru OAZA (21.00 hod.). 

Branky a nahrávky: 14. M. Stránský (Marcinko) – 23. Austin (J. Strnad, Redlich).

HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kváča) – Roth, Gernát, M. Doudera, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, Haman – Szturc, Marcinko (A), M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Martynek, Novotný, Adamský (C) – Hrňa, Polanský, Dravecký. 

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – Hovorka, Machač, Bílek – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný -– Redlich, Melka, Strnad (C) – O. Bláha, Zikmund, Š. Bláha.

Diváci: 4 609.

Jan Murárik

Foto: ilustrační, HC Oceláři Třinec