Kladenští hokejisté dnes sehrají poslední extraligové utkání před vánočními svátky. Jako host se představí na ledě Energie Karlovy Vary (15.30 hod.).

Porazit Energii na jejím vlastním stadionu se v současné době cenní. Karlovarští doma drží sérii tří duelů bez prohry. Postupně zdolali Vítkovice, Liberec a Zlín. V posledním kole zvítězili v prodloužení v Pardubicích 6:5. Ovšem také mají za sebou čtyři utkání v řadě, v nichž po základní hrací době remizovali…
Rytíři v prvním zápase ve Varech prohráli 4:7, doma pak zvítězili 4:2. Na osmi brankách rytířů v síti soupeře se podíleli O´Donnell 2, Jágr, Zikmund, Jelínek, Hajný, Lakos a Barinka. Ze střelců by se neměli dnes v sestavě objevit Barinka, Lakos, Jágr a Jelínek. Trefu na hřišti svého „rodného“ klubu by mohl zopakovat Zikmund, jenž dvěma zásahy v pátek pokořil Hradec Králové.
Rytíři sice u svého dnešního soupeře inkasovali sedm gólů rovněž v srpnovém přátelském utkání, ale jejich obrana v čele s Godlou v bráně se v uplynulých kolech stala pro protivníka neprostupnou. Tenhle fakt svádí zkusit sázku na to, že soupeři vsítí celkově méně než pět branek v kurzu 2,36:1, nebo remízu po základní hrací době v kurzu 5:1.

Jan Murárik
Foto: Energie Karlovy Vary, Kateřina Macečková