Úvahy o uzavření hokejové extraligy vzedmuly spíše vlnu ostrých protestů než většinový souhlas. Ptali jsme se na stanovisko k tématu našich čtenářů z řad fanoušků, hokejových expertů, extraligových i ligových hráčů. Jste pro uzavření extraligy?

Jan Kruliš, hokejový expert: Ne. To je nesmysl. Ve druhé polovině soutěže by bylo spousta zápasů o ničem a úroveň by šla ještě víc dolů.

Martin Kehar, hráč Rytířů: Ne. Bojím se, aby soutěž neztratila náboj.

Vítězslav Bílek, hráč Rytířů: Neuzavíral bych ji. 

Matěj Pekr, hráč prvoligové Jihlavy: Určitě jsem proti, a to hned z několika důvodů. Po sportovní stránce je podle mě blbost v půlce rozjeté sezony měnit pravidla hry! Pokud bude extraliga uzavřená i co se týče postupu z první ligy do extraligy, co to bude znamenat pro ambiciózní kluby z první ligy? A nakonec se může stát, že okolo Vánoc některý extraligový klub bude bez šance na postup do play off a dohraje sezonu s juniory a úroveň zápasů půjde rapidně dolu!

Štěpán Trojan, fanoušek: Ne! V žádném sportu mi uzavření nejvyšší ligy pro „vyvolené“ nedává smysl. Stejně tak nedává smysl automatický sestup - baráž je spravedlivá.

David Růžička, hráč Košic: Byl by to zlý krok. Ztratí se smysl soutěže, spodek nebude mít o co hrát. Ke konci základní části můžou zápasy dopadat debakly. Je to jen krok, jak kluby ušetří a hráči budou škodní. Dle mého klesne i úroveň. Navíc kdyby byla uzavřena během sezony, tak už si vážně může každý dělat, co se mu v danou dobu zlíbí. Kdyby se radši zrušily přestupové tabulky a pravidlo o cizincích, hned by kluby mohly dát prostor mladým.

Radek Smoleňák, hráč Hradce Králové: Ze sportovního hlediska je to úplný nesmysl. My hráči chceme stále o něco hrát. Někdy je to o titul, jindy o postup, bohužel někdy o udržení. V tom je ten sport hezký. Hrát o nic nebaví ani hráče, ani fanoušky.

-red-