Hokejová extraliga pokračuje na druhý vánoční svátek také utkáním kladenských Rytířů s vítkovickou Riderou (18.00 hod.). 

Jde o třetí vzájemný duel. V tom prvním, rovněž na kladenském ledě, zvítězili hosté 3:2 v prodloužení. Pro Rytíře to byl po třech prohrách první extraligový bod po návratu do soutěže. Od tohoto utkání se Kladno začalo posouvat ze dna tabulky. V odvetě kladenští hráči Ostravanům porážku oplatili, když vyhráli v prodloužení 4:3. Z šesti kladenských gólů nevsítil nikdo z rytířů více než jeden, na druhé straně se trefil dvakrát Bukarts. V současné tabulce dělí oba soupeře jeden bod. O ten je Kladno před Vítkovicemi dvanácté. 

Hosté před čtyřmi koly vyměnili trenéra a od té doby v základní hrací době neprohráli. V posledním zápase jen nechali v prodloužení dva body ve Zlíně. Kladno je na vlastním ledě silné. naposled doma přehrálo Hradec Králové a tři body by mělo uhrát i dnes. Vstupenky jsou v prodeji od 150 do 230 korun. Sázkařům doporučujeme zariskovat a vsadit ostrou jedničku v kurzu 2,1:1, nebo výhru Kladna a k tomu celkový počet branek 5 a méně v kurzu 3,37:1.

Jan Murárik