Veledůležitý zápas týmů ze spodku tabulky dopadl lépe pro Kladno. Rytíři vs. Vítkovice 2:1 (2:0, 0:0, 0:1).

Rytíři nastoupili na ostravské Vítky s téměř plnou sestavou. K ideálu chyběl jen Jágr, který jako vždy na střídačce plnil roli týmového mentora.

Trenéři poslali do zápasu zajímavé složení prvních dvou útoků. Navrátilec Réway naskakoval s Hovorkou a Machačem, Valský se po návratu z marodky zařadil po boku Stacha a Zikmunda. A na obě lajny se dívalo s radostí. Jen Machač v první třetině hledal po zmařených šancích marně důvod k úsměvu. Ovšem tu největší gólovku spálil Hajný. Toho od gólu dělilo snad deset centimetrů. Ale Rytíři se přesto radovali. V závěrečných šesti minutách úvodní periody skóroval nejprve v oslabení Strnad a krátce po něm pověsil puk zblízka pod víko Austin.

Hostům se po dnešku asi nějaký čas bude zdát o vlastních přesilovkách. Ve druhé třetině totiž jen rozměr hole zastavil Hovorkovu střelu do prázdné brány v oslabení rytířů...

Poslední třetina se nesla ve stejném duchu. Domácí lépe a rychleji bruslili, vzadu byl Godla takřka bez práce. Jen na proměňování šancí musejí rytíři pořádně zapracovat. Vítkovičtí i kvůli tomu osm minut před závěrečnou sirénou vykřesali naději na bodový zisk. Marnou. Kladno se výhrou dál drží v dosahu play off.

Příští kolo hrají rytíři v sobotu na ledě Zlína  (15.30).

Branky a nahrávky: 15. J. Strnad, 17. Austin – 52. Schleiss (Šidlík, P. Zdráhal)

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Barinka (A), Zelingr – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – Hovorka, Machač, Réway – Valský, Stach, Zikmund – Hajný, T. Kaut (A), O'Donnell – Bílek.

HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Kvasnička, Trška, Šidlík, Bodák, D. Krenželok, R. Černý, Věntus – Roberts Bukarts (A), O. Roman, Lakatoš (A) – Schleiss, Š. Stránský (C), P. Zdráhal – Dej, R. Veselý, Mallet – Razgals, Guman, T. Kubalík.

Diváci: 3920

Jan Murárik