Ve vítězném utkání s Vítkovicemi se nečekaně objevil v útoku mezi Réwayem a Hovorkou. Do té doby byl zvyklý na jiné spoluhráče. Ovšem Patriku Machačovi přesun rozhodně neuškodil. Dnes ve Zlíně by mohl spolupráce s technicky nadanými kolegy využít ke skórování.

Dosud jste byl zvyklý na křídla Jakuba Strnada a Tomáše Redlicha. Co se pro váš způsob hry v novém útoku změnilo?
Mohu využít jejich technické dovednosti, hledat si místo na střelu a využívat Réwyho (Réway, pozn. red.) fantastickou schopnost spoluhráče před brankou najít. Ve Zlíně bych spolupráci s nimi už chtěl střelecky zužitkovat.

Odpadne vám tím velké penzum minut odehraných v oslabení?
Právě že ne (usmívá se). Vypadl jsem z přesilovek a hraju jen oslabení. A je dobře, že nám hra v oslabení poslední dobou klape. 

To je pravda. Vítkovice málem dostaly dva góly při vašem oslabení... Připravujete speciální hru v oslabení podle soupeřů?
Ano, připravuje nás trenér Kregl, se kterým rozebíráme přesilovky soupeřů. Víme tak, co od nich můžeme čekat, a když se nám podaří jejich kombinaci zblokovat, máme prostor k výpadům. 

Dnes se podruhé v sezoně představíte ve Zlíně. Jak se tam hraje?
Podle toho, že jsme tam minule vyhráli, tak dobře (směje se). V reálu to tak jednoduché není. Máme problém s přechodem z našeho úzkého na široké hřiště. Trvá nám nějaký čas v zápase, než si na něj zvykneme. Doufám, že dnes podáme kvalitní výkon a opět vyhrajeme.

Jan Murárik