Godla udělal z tygrů koťata

Kladenští Rytíři porazili liberecké Bílé Tygry 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) a přetrhli jejich šňůru 16 zápasů, v nichž bodovali. 

Ve čtvrté minutě měl Godla za sebou tři zásahy lapačkou a dva betony. Na bránu rytířů se valil jeden útok za druhým. Vlny opadly kolem poloviny úvodní třetiny. Jako zásah bleskem pak zapůsobily dva slepené góly. Nejprve rozjásal ochozy opět vypůjčený Vampola a krátce po něm vyzval tribuny k potlesku Hovorka. Pro hosty, kteří šestnáct zápasů v řadě neprohráli za tři body, to musel být šok...

Godla a zase Godla. Ve druhé třetině byl kladenský gólman v ještě větší permanenci, ale čaroval stejně skvěle jako v té první. Rytíři se sice k vyloženě gólové šanci nedostali, ovšem výkon předváděli více než obdivuhodný. 

Herní pohodu přenesli domácí i do závěrečné periody. V ní se ubránili v dvojnásobném oslabení, aniž by Bílé Tygry pustili na dosah gólu. 

Teď je nutné, aby dnešní body Rytíři potvrdili v neděli, kdy hrají v Pardubicích (17.00 hod.).

Branky a nahrávky: 18. Vampola (Nash), 18. Hovorka (J. Strnad)

Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka (A), Romančík, Zajíc – Redlich, Vampola, J. Strnad – Hovorka, Machač, Zikmund – Š. Bláha, Stach (C), Melka – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný.

Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Schwarz) – Šmíd (A), Knot, Derner, Kunst, Kotvan, T. Hanousek, Buchtela – Birner, Bulíř, L. Hudáček – A. Musil, Marosz, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – Průžek, J. Vlach, Ordoš.

Diváci: 3 286

Jan Murárik 


Počasí Kladno

Předpověď počasí