Rytíř Hovorka: V Pardubicích nás čeká pekelná kulisa

Po svém příchodu v polovině prosince se okamžitě zařadil k oporám Rytířů. I když teprve včera, v sedmém utkání za Kladno, vsítil první gól, jeho nasazení a bojovnost jsou nepřehlédnutelné. Marek Hovorka zítra se spoluhráči zamíří tam, odkud byl vyhnán, na led pardubického Dynama.

V podobných případech domácí obecenstvo na odchody nezapomíná a rádo je připomene například pokřikem "Jidáši"…
To se mě, doufám, v Pardubicích snad týkat nebude (trpce se usměje). Neodešel jsem z vlastní vůle jinam, ale byl jsem vyštván. Mám z toho zápasu osobně smíšené pocity.

Víte asi nejlíp, jak na ně. Chystáte se v kabině před začátkem utkání spoluhráče burcovat?
Nevím, co budu těsně před utkáním dělat. Samozřejmě hecovat se budeme všichni navzájem. Chceme přece, včetně mě, vyhrát! Poslední zápasy Pardubic jsem neviděl. Vím jen, že nás tam čeká pekelná kulisa. Přijde deset tisíc lidí, a když před nimi vjedete domácím do pásma, tak si užijete od nich svoje (usmívá se). Jedno na Dynamo v současné době platí – nesmíme je pustit do vedení. Když už se nám nepodaří co nejdříve dát gól, musíme hrát na nulu, dokud se nám to nepovede. Na širokém pardubickém hřišti totiž můžeme mít problém. Nejsme na takové rozměry zvyklí.

V pěti zápasech z těch sedmi, co jste za Rytíře odehrál, Kladno pětkrát bodovalo. Proč podle vás předvádíte jako tým takové výkyvy ve výkonu v porovnání duelů nepovedeného s Olomoucí a fantastického s Libercem?
Tak to někdy v hokeji chodí. Olomouc nám svým pojetím hokeje nesedla. Liberec oproti ní hrál parádní otevřený hokej a tohle nám sedí víc. Pardubice zase patří mezi soupeře, kteří tak nehrají, takže jsem opravdu moc zvědavý, jak se s tím zítra vypořádáme.

Z Pardubic jste do Kladna přestoupil takzvaně natvrdo. Už přemýšlíte o tom, že u Rytířů angažmá prodloužíte?
Tomu se nebráním, ale je na to ještě přeci jen moc brzo…

Jan Murárik
foto: rytirikladno.cz

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí