Vypnou Rytíři podruhé pardubické Dynamo?

Dnešní extraligový duel odehrají kladenští Rytíři na ledě pardubického Dynama (17.00 hod.). Ze tří posledních vzájemných duelů na východě Čech vyhrálo Kladno jedinkrát…

Stalo se tak v loňské baráži. Přes deset tisíc fanoušků v ochozech vidělo výhru rytířů 4:1 a jejich góly v podání Svedlunda, Bláhy, Plekance a Hajného. Již postupující kladenský tým v druhém utkání baráže v Pardubicích podlehl 1:4. Gól vsítil Kružík.
V extralize vyhrálo doma Dynamo 3:2, když vítěznou branku vsítilo půl hodiny před koncem utkání a Rytíři dokázali do závěrečné sirény pouze Jágrem snížit. Ten navázal na branku Stacha. V odvetě Kladno doma zvítězilo stejným poměrem. O branky domácích se zasloužili Strnad, Austin a Bílek.
Dynamo je dlouhodobě v tabulce poslední a body příliš nesbírá. V důležitých duelech s tabulkovými sousedy v současné době spíše prohrává. Ve Zlíně 1:4, doma s Víkovicemi 2:4. Z deseti posledních zápasů zvítězily Pardubice za tři body jen ve třech, ale soupeři stáli za to: domácí výhry nad Spartou či Brnem, venku nad Olomoucí. Z Pardubic se domů bez výhry vracela také Plzeň.
Kladno jede na východ Čech se skalpem Liberce. Ovšem venku rytíři tak silní zatím nejsou. V uplynulých pěti utkáních na hřištích soupeřů prohráli 1:4, 1:4, 1:2 p.p., 1:3 a 0:6… 
Redakční tip pro sázkaře: Venkovní skóre napovídá, že by i dnes mohly padnout více než čtyři góly. Taková příležitost je v kurzu 1,62:1. Více než jedna branka v první třetině, v utkáních Kladna obvyklé, je v kurzu 2,1:1. Pokud jste příznivci Pardubic, pak více než jeden gól v úvodním dějství v podání Dynama je v kurzu 4,26:1. Na Kladno ve stejné příležitosti je kurz 5,19:1.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí