Rytíř Jágr: Jsem zahojený, ale pořád to bolí

Fanoušci kladenského klubu netrpělivě čekají, kdy jejich modla znovu vyjede do zápasu. Jaromír Jágr včera upozornil, že je sice jeho zranění z domácího utkání zahojené, ale bolest pořád cítí.

 „Nemůžu slíbit, kdy se vrátím. S mužstvem jsem byl na dvou trénincích. Pět týdnů mimo hru je hrozně dlouhá doba. Navštívil jsem profesora Koláře, který mi říkal, že už to je zahojený. Další věc ale je, že mě to bude prostě bolet. A já si musím zvyknout na bolest, kterou jsem ještě nikdy necítil,“ uvedl Jágr.

Do extraligového dění se podle svých slov vrátí jako hráč třeba už zítra nebo v neděli, pokud by si to počet marodících útočníků vyžádal. „V tom případě by se to mohlo vhodně doplnit. Ale teď vám přesně neřeknu, jestli budu, nebo nebudu hrát v pátek nebo v neděli. Bolest cítím při osobních soubojích, na kterých mám založený celý hokej. Už někomu těžko ujedu. Při osobních soubojích se stále cítím silný, ale hlavně při těch mě to bolí,“ doplnil majitel Rytířů.
V současné době se v rámci extraligy nejvíce probírá její uzavření. Hráči jsou proti, majitelé klubů se vyjádří v druhé polovině ledna.  „Předně nesouhlasím s financováním sportu jako takového, nejen hokeje, ale celkově sportu. Myslím si, že to nemá dlouhou budoucnost, protože vše je založené na dotacích a darech od sponzorů. Sport si sám na sebe nevydělá. Žáci ale každopádně potřebují učitele, dobře placené učitele. Je jedno, kolik budeš mít talentovaných dětí, když u nich nebude dobrý učitel, správně je nevychová,“ uvažuje Jágr.

Toho s týmem zítra čeká domácí zápas s Plzní a v neděli duel v Praze se Spartou. „Jsem rád, že kluci dokazují, že jsou schopní porážet jakékoliv mužstvo,“ těší Jaromíra výsledky Rytířů.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí