Kladnu hrozí plzeňské přesilovky

Nenechat se příliš vylučovat. To by mělo být hlavní motto kladenských Rytířů v dnešním duelu s „indiány“ z Plzně (18.00 hod.).

„Na Kladno jsme v týdnu připravovali systém naší hry. U rytířů hodně rozhoduje, jestli hrají doma, nebo venku. Jejich úzké hřiště jim hodně pomáhá. Na takovém musíme hodně střílet a chytit začátek zápasu. Myslím si, že to v Kladně zvládneme,“ říká pro web Plzně útočník Luboš Rob. Ten se brankou v posledním plzeňském domácím utkání podílel na vítězství „indiánů“ 6:4 nad Vítkovicemi. Čtyři branky přitom domácí tým vsítil v přesilových hrách! Nejproduktivnější hráč extraligy plzeňský forward Gulaš dal v utkání dvě branky a také svou dvanáctou trefu v přesilové hře. Výraznější na ledě byl Gulašův spoluhráč Čerešňák, který zaznamenal proti Moravanům čtyři kanadské body za branku a tři asistence.
Rytíři v prvním vzájemném zápase přehráli dnešní hosty 7:5, venku „indiánům“ podlehli 1:3. Výhru jistil dvakrát Stach a Redlich, po jedné brance přidali Kaut, Jágr a Machač. Na ledě Plzně se trefil Zikmund. Kladenská sestava zřejmě i dnes bude postrádat jména Jágr, Bílek, Valský a Réway.
Redakční tip pro sázkaře: ve třech uplynulých duelech v řadě, včetně přátelského loni v srpnu, nedalo Kladno svému soupeři gól v první třetině. Dnes by to Rytíři mohli zlomit. Kurz na to, že alespoň jednou v úvodním dějství skórují, je 1,75:1. Plzeň má stejnou možnost v kurzu 1,5:1.  

Jan Murárik
Foto: Josef Poláček

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí