Jaromír Jágr: Hodně hráčů nepochopilo, že nejde o válku

Jaromír Jágr na své facebookovém profilu zveřejnil vyjádření k tématu financování sportu v Česku i ke vztahu hráči vs. majitelé klubů. Stále je totiž ve hře uzavření hokejové extraligy směrem dolů. To se velkému množství hokejistů v Česku nelíbí.

„Hodně hráčů zřejmě nepochopilo, že se tady nejedná o nějakou válku mezi nimi a majiteli, ale měli by se snažit společně posunout hokej a sport na lepší úroveň. To hlavně znamená zlepšení sportovišť a zázemí pro sportovce, děti a fanoušky,“ uvádí a dodává, že bez garance extraligy investoři, například město, do toho těžko půjdou.  
„Možná je načase otevřít téma s představiteli státu, jak by mohli s danou situací pomoct,“ navrhuje a přidává návod, podle kterého by si firmy mohly uplatnit slevu na dani z příjmů v rámci společenské odpovědnosti v místě, kde působí, aby získaly možnost v rámci slevy podporovat veřejně prospěšné činnosti – sport, kulturu, životní prostředí, zdravotnictví…
„Než mě začnete kritizovat, dejte si čas o mém dopise nejdříve popřemýšlet. Je to jen můj názor, na nikoho se nezlobím, snažím se pochopit i hráče. Každý by se rád napil, ale náš sport a hokej se momentálně nachází na Sahaře, kde vody není dostatek,“ upozorňuje majitel Rytířů.

-red-

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí