Bílek: Na Spartu se těším dvojnásob

Dalším zápasem by měl dosáhnout pětistovky mistrovských utkání za Kladno. Vítězslav Bílek (36) vzpomíná na svá kladenská období a hovoří o šancích mužstva na Spartě.

Klub už vám prý chystá dres s pětistovkou na zádech. Vyvolává ve vás pět set zápasů v jednom klubu nostalgické vzpomínky?
Je to příjemný pocit zažít v hokeji takovou porci zápasů. Vážím si toho, že jsem je mohl odehrát za Kladno.

Je mezi tou porcí duelů některý, který z hlavy nikdy nevymažete?
Poslední barážové utkání s Havířovem a následná oslava na kladenském zimáku v roce 2003. Z období v Kladně rád vzpomínám na extraligu v jedné lajně s Paterou a Procházkou, na výluku NHL a na střelecký rekord v první lize.

Včera jste hráli s Plzní. Až do konce zápasu jste s ní drželi krok. K bodům vám chybělo více štěstí, nebo byl podle vás soupeř lepší a svým uměním si výhru hlídal?
Trošku toho štěstí nám chybělo. Až na druhou třetinu jsme s nimi hráli vyrovnaný zápas. V první třetině jsme jim měli nasázet góly a bylo by to třeba jiné. Oni byli asi šikovnější na puku, my zase na tom byli o trochu líp po fyzické stránce. Potvrdili jsme si, že můžeme směle hrát s kýmkoli z extraligy.

Zítra je na programu další přetěžký protivník. Sparta doma body lehce nerozdává…
Kluziště mají stejné, takže bychom ho mohli brát jako svoje domácí (usmívá se). Nemělo by nás v tomto směru nic překvapit. I soupeř by nám svým pojetím hokeje měl vyhovovat. Na Spartu se vždycky Kladno vyhecovalo dvakrát tolik než na jiné týmy. Těším se.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí